'Fabrika satıyoruz, soğan alıyoruz, pamuk alıyoruz'

'Fabrika satıyoruz, soğan alıyoruz, pamuk alıyoruz'

Kocaeli'nde İYİ Parti-CHP ortak miting düzenledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bir seçim yapıyoruz belediye meclis üyesi, belediye başkanı, muhtar seçeceğiz. Sanki savaş gidiyoruz. Böyle bir atmosfer yaratıyorlar" dedi.

‘Millet İttifakı’ kurarak seçime giren İYİ Parti ile CHP, ortak mitinglerine Kocaeli’nde devam etti.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in konuşmaları öncesi kalabalık İstiklal Marşı okudu. Belediye başkan adayı Serdar Kaman’ın ardından kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, “Nevruz bayramınız kutlu olsun. Her birlikte baharı getirmek, demokrasi baharını getirmek için mücadele vereceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu tank palet fabrikasının özelleştirilmesi üzerinden eleştirisini yinelerken şöyle konuştu:

“Biz kavgadan uzak beraber kavgadan uzak Türkiye istiyoruz. Benim vatanseverlik anlayışım bayrağını vatanını insanını seçen herkes vatanseverdir. Bir seçim yapıyoruz belediye meclis üyesi, belediye başkanı, muhtar seçeceğiz. Sanki savaş gidiyoruz. Böyle bir atmosfer yaratıyorlar. Bu ülkede mutfakta yangın var. 7.5 milyona işsizlik ulaştı. Yunanistan’dan pamuk ithal ediyoruz. Borç alıyorlar. Son 16 yılda Londra’daki bir avuç tefeciye bankerlere ödedikleri miktar 149 milyar dolar. 149 milyar dolarla yeni bir Türkiye inşa edilir. Yarısını çiftçiye verseniz bütün Avrupa’yı Orta Doğu’yu beslerdi. Memleketin yarısı terörist. Bakkal terörist, pazarcı terörist, hal esnafı terörist. Onlara oy vermeyen herkes terörist. Bu anlayış toplumu ayrıştıran anlayıştır. Bunu ret ediyor kınıyoruz. Soğana muhtaç ettiler. Yoksulluk kuyruğuna varlık kuyruğu diyorlar. Fabrika satıyoruz, soğan alıyoruz, pamuk alıyoruz. Bu gidiş doğru bir gidiş değil işsizliği yarattı.”

‘HERHALDE FABRİKA PARASINI BENDEN ALACAK’

İYİ Parti lideri Akşener de konuşmasına “Bugün nevruz bayramı, ateş yakıp demir dağları erittiğimiz gün. Bugün aynı zamanda yeni günün başlangıcı, bahar bayramı. Herkese kutlu olsun” diyerek başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek “Malum arkadaş kendi şehrimde beni suçladı” diyen Akşener şöyle devam etti: “El yükseltti, beni hapsettiriyordu, Kılıçdaroğlu’na idam düştü. Ben çiftçiye terörist dediğini söyledim, 11 milyon CHP seçmenine, 5 milyon İYİ Parti seçmenine, Saadet Partisi, Demokrat Parti seçmenine terörist dediğini söyledim. Çok kızdı. 50 milyon dolar tazminatlık dava açtı. Herhalde tank palet fabrikasının parasını benden alacak.”

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.