Ezidi bir kadın beş yıl sonra IŞİD'den kurtarıldı

Ezidi bir kadın beş yıl sonra IŞİD'den kurtarıldı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Ezidileri Kurtarma Ofisi, IŞİD'in 2014'te Şengal'in Koço köyünden kaçırdığı Ezidi bir kadının kurtarıldığını duyurdu. Operasyonun ayrıntıları açıklanmadı.

IŞİD’in 2014 yılında Irak’ta kaçırıp esir aldığı bir Ezidi kadın, beş yıl sonra özgürlüğüne kavuştu. 17 yaşındaki Zhiyan Shamo Khidhir’in Anbar Çölü’nde, Ramadi kentinin yakınlarındaki bir noktada kurtarıldığı açıklandı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Ezidileri Kurtarma Ofisi’nin Başkanı Hüseyin Kaidi, Khidhir’in ailesiyle biraraya getirilmesi için hazırlıklara başladıkları açıklandı. Khidhir’in, Şengal’de IŞİD soykırımına maruz bırakılan Koço köyünden 2014’te kaçırıldığı belirtildi.

IŞİD, Irak’ta geniş bölgeleri ele geçirdiği 2014 yazında, Şengal çevresinde yaklaşık 7 bin Ezidi kadını kaçırarak esir almıştı. Şu ana dek, bu kişilerin sadece yarısı kurtarılabildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.