Evin sahibi: Kılıçdaroğlu 'kusara bakmayın'

Evin sahibi: Kılıçdaroğlu 'kusara bakmayın'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun linç girişimine uğradığı Akkuzulu köyünde sığındığı evin sahibi o anları anlattı.

Ankara’nın Çubuklu ilçesine bağlı Akkuzulu köyündeki asker cenazesinde saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na toplumun geniş bir kesiminden destek mesajları geldi. Kılıçdaroğlu’nun saldırı sonrası sığındığı evin sahibi Rahim Doruk ise o anlarda yaşananları AA’ya anlattı.

Cenaze namazı sonrası evine doğru gittiğini söyleyen Doruk, bu sırada kalabalık bir grubun evine doğru geldiğini söyledi. Birilerinin Kılıçdaroğlu’nun evine girmek istediğini söylediğini belirten Doruk “Bu esnada itişme yaşandı. Kılıçdaroğlu’nun orada olduğunu görmedim. Polisler bana, ‘Kemal Bey’in can güvenliği yok, içeri almak zorundayız.’ dedi. Ben kapının önüne kadar geldim. Eşim korkudan kapıyı kilitlemiş, kapıyı açması için yalvardım. Arkadan yüklenen bir grup vardı ve ben eziliyordum. Ben hâlâ Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmemiştim. Daha sonra kapı açıldı, içeri girdik. Anahtarla kapıyı kilitlediler. Evimin içerisinde, koridorda sandalyede Kemal Kılıçdaroğlu’nun oturduğunu gördüm” dedi.

‘KILIÇDAROĞLU ‘KUSURA BAKMAYIN’ DEDİ’

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘misafir olmak zorunda kaldık, kusura bakma’ dediğini aktaran Doruk, şöyle konuştu:

“Benim evime sığınacağını rüyamda görsem inanmazdım. Kendi kendime düşünüyordum, ‘Kemal Bey evimde, dışarıdaki insanlar onu linç etmek istiyor, bana ve evime zarar verir mi?’ diye. Kemal Bey daha sonra eşimden bir bardak su istedi, eşim de su verdi. Yaklaşık 2 saat içeride oturduk. Daha sonra komutanlarımız geldi. Onlardan sonra Emniyet Müdürü geldi. Kemal Bey onları gördükten sonra rahatladı. Kemal Bey’de herhangi bir darp izi görmedim, yüzünde yumruk izi yoktu.

Ben de bu olaydan çok etkilendim. Daha sonra bakanlarımız geldi. Onlar da Kılıçdaroğlu ile görüştü. Kılıçdaroğlu’nu eşi de aradı. Giderken ailemize çok teşekkür etti. Bizimle vedalaştı. Birkaç gün içerisinde tekrardan bize geleceğini, bana hayat borçlu olduğunu söyledi.

O sırada Kemal Beyi içeriden çıkarmak istediler. Kemal Beyi çıkartıp bir araca bindirdiler. Ben o esnada dışarı çıkamadım. Biz doğru olanı yaptık. İnsanlar bilmese de Rabbim biliyor. Şehit bizim şehidimiz. Biraz daha sakinlik, anlayış, hoşgörü rica ediyorum.”

MUHTAR: SALDIRGANLAR DIŞARDAN GELENLER

Cumhuriyet’te yer alan habere göre ise Akkuzulu Mahallesi’nin muhtarı Halil Kökmen, Kılıçdaroğlu’na yumruk atanı tanıdığını, ancak gruptaki diğer saldırganları tanımadığını söyledi. Kökmen “Köyüm adına Kemal Beyden özür diledim ve bunun bir provokasyon olduğunu söyledim” dedi. Köylülerden Kaya Küçük de “Kılıçdaroğlu’na yapılan doğru değil, ama içinden birkaç provokasyoncu çıkıp, köyümüzün de adını kötüleyerek, bizleri de kötüleyerek bu hale getirdiler. Olmaması gerekiyordu” açıklamasında bulundu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.