Evde kalmazsanız ne olur?

Evde kalmazsanız ne olur?

Korona virüsünün yayılmasını engellemek için evde kalma çağrılarına uymayanlara uyarı olarak hazırlanan bir video sosyal medyada viral oldu.

Korona virüsü salgınını kontrol altına almak için dünya çapında alınan sokağa çıkma yasağı gibi tedbirler tartışma yarattı. Türkiye dahil birçok ülkede evde kalma çağrıları bazı kesimler tarafından dikkate alınmazken, en demokratik addedilen ülkelerde bile halkı evde tutmak için para ve hapis cezası gibi önlemlere başvuruluyor.

Sosyal medyada da, virüsün ne kadar bulaşıcı olduğuna ve niçin evde kalınması gerektiğine dair videolar hazırlanıyor. Yeni Zelanda’da hazırlanan bir videoda, dışarı çıkanların sayısı azaldıkça salgının da nasıl yavaşlayacağı ortaya kondu.

‘BİR KİŞİ EVDEN ÇALIŞSA, BİR KİŞİ MANGAL YAPMASA…’

Sosyal medyada viral olan videoda önce, herkesin dışarı çıktığı senaryoda salgının nasıl ‘dallanıp budaklanacağı’ gösteriliyor. Ardından, sadece bir kişinin evden çalışması, bir kişinin mangal yapmaması, bir diğerinin iç hat uçuşuna binmemesi, bir başkasının evde kalması gibi basit önlemlere virüsün yayılma hızının nasıl kesileceği gösteriliyor.

Paylaşımda, “Fiziksel mesafenin neden hayati ve acil olduğu, size, sevdiklerinize ve sevdiklerinizin sevdiklerine nasıl yardım edeceğine VE tıp çalışanları üzerindeki yükü nasıl azaltacağına dair basit bir anlatım” denildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.