Eski New York belediye başkanı: İran'da özgürlüğe az kaldı

Eski New York belediye başkanı: İran'da özgürlüğe az kaldı

New York'un eski belediye başkanı İranlı muhaliflerin toplantısına katıldı. Giuliani "İran'da rejim sona yaklaştı" diyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın avukatı ve eski New York belediye başkanı Rudy Giuliani, dün Fransa’nın başkenti Paris’te İran’daki yönetime muhalif İran Ulusal Direniş Konseyi (NCRI) grubunun toplantısında rejim değişikliği çağrısı yaptı.

İZOLASYON HÜKÜMETİN DÜŞMESİNİ SAĞLAR
Bir dönem ABD ve Avrupa’nın ‘terör listesi’nde tuttuğu ve Meryem Recavi liderliğindeki NCRI toplantısında yaklaşık 4 bin kişiye hitap eden Giuliani şunları söyledi: “Artık gerçekten İran’daki rejimin sonunun yaklaştığını görebiliyoruz. Mollalar gitmeli. Dini lider gitmeli. Yerlerine Recavi’nin temsil ettiği demokratik bir hükümet gelmeli. Özgürlüğe çok az kaldı… Seneye bu toplantının Tahran’da düzenlenmesini istiyorum!”

Bununla birlikte ekonomik izolasyonunun İran hükümetinin düşmesini sağlayacağını söyleyen Giuliani “En büyük ekonomik güçler sizinle iş yapmayı bırakırsa çökersiniz… Yaptırımlar daha, daha ve daha fazla artırılacak” ifadelerini kullandı. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.