Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifa etti

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifa etti

Esenyurt Belediyesi'nden açıklama: Başkanımız Necmi Kadıoğlu kendi isteğiyle görevinden istifa etti.

AK Parti’de büyükşehir belediyeleri ile başlayan istifa süreci devam ediyor. Bugün Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifa ettiğini açıkladı. AK Parti’den aday olan Belediye Başkanı Kadıoğlu 2014 yerel seçimlerinde oyların yüzde 47’sini almıştı. Kadıoğlu, 13 yıl 8.5 ay sonra yürüttüğü başkanlık görevinden ayrılma nedenine ilişkin ise, sağlık sorunlarını gerekçe gösterdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, 13 yıl 8,5 aydır ilçenin belediye başkanlığını yürüten Kadıoğlu’nun, bugün itibarıyla kendi isteğiyle görevinden istifa ettiği, buna ilişkin yazılı talebini Valiliğe bildirdiği belirtildi.

Açıklamada, Kadıoğlu’nun 3 yıldır muhtelif sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü kaydedilerek, şöyle denildi: 

“Sorumlu olduğu ilçenin ve Esenyurt halkının ihtiyacı olan hizmetlerin üretilmesinde ve yerine getirilmesinde bu sağlık sorunlarının engel olmaya başlayacağı kaygısıyla böyle bir istifa kararı almış bulunmaktadır. Sayın Belediye Başkanımızın, seçildiği günden bugüne kadar Esenyurt ilçesine ve halkına olan duyarlılık sebebiyle almış olduğu bu kararı saygıyla karşılıyoruz. Kendisine Esenyurt ilçesi ve içinde yaşayan insanlar adına gösterdiği insanüstü gayret, çaba ve çalışmalar, sağlık, eğitim, çevre, kültür, sosyal barış daha nice hizmetlerinden ötürü sonsuz şükran ve teşekkürlerimizi kamuoyu önünde sunarız.”

Belediye başkanlarının istifa süreçleri Kadir Topbaş ile başlamıştı. Topbaş’ın ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifalarını vermişlerdi.

‘YERİNE BİRİSİ SEÇİLİR HİZMET DEVAM EDER’

Haberturk’e konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun istifasını değerlendirdi; Esenyurt Belediyesi ile ilgili tartışılan bir konu yok. Sağlık sorunlarını gerekçe göstererek kendisi istifa etti. Esenyurt Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birisi. Yerine biri seçilir, hizmet akışı devam eder.”

NECMİ KADIOĞLU KİMDİR?

İlkokulu Gümüşhane’de orta, lise ve üniversite eğitimini ise İstanbul’da tamamladı. İş hayatına Gümrük Müşaviri olarak başladı. Mali Müşavir olarak çalıştı. Yurt içinde ve yurt dışında üstdüzey yöneticilik yaptı.

1992-1993 yılları arasında Kağıthane Belediyesi’nde Başkan Danışmanlığı yaptı. 1994-1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Kaynak ve İştirakler Daire Başkanlığı ve Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu.

28 Mart 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Esenyurt Belediyesi’nde Belediye Başkanı olarak göreve başladı. İyi derecede İngilizce, Almanca ve Arapça bilmektedir. Evli ve altı çocuk babasıdır.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.