Esendere’den geçiş ızdıraba dönüşüyor

Esendere’den geçiş ızdıraba dönüşüyor

Yüksekova’ya bağlı Esendere Beldesindeki bulunan Sınır Kapısı’nda oluşan geçiş yoğunlukları uzun süre kuyruklarda bekleyen vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Erkan Çapraz'ın haberi:

Türkiye’nin İran’a açılan sınır kapılarından biri olan Esendere Sınır Kapısı’nda oluşan geçiş yoğunlukları zaman zaman ızdıraba dönüşüyor. Günübirlik geçişler nedeniyle yaşanan yoğunluk gün geçtikçe artıyor. Türkiye’ye giriş yapan vatandaşların bagajlarının detaylı aranması sırasında uzun kuyruklar oluşuyor. Sınır kapısından günübirlik çıkış-giriş yapan vatandaşların taşıdıkları eşyalar için belli bir kota uygulanıyor. Bu kotayı aşan vatandaşların kota üstü eşyalarına el konuluyor. Söz konusu aramalar ve zaman zaman yaşanan tartışmalar nedeniyle vatandaşlar kuyruklarda uzun süre beklemek zorunda kalıyor.

YÜTSO Başkanı Pınar: Sorunun giderilmesi için çalışmalarımız var

Konuyla ilgili görüştüğümüz Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, konuyu her defasında yetkililere aktardıklarını ve sorunu gidermek için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “Kasım ayında Ticaret Bakanıyla görüşerek konuyu aktardık. Geçen günlerde Hakkari Valimizle de görüşmemizde bu konuyu dile getirdik. Esendere Sınır Kapısı, bölge için önemli bir kapıdır. Şuan B kategorisinde olan kapımız eğer A kategorisine geçerse böyle problemler kalmaz. Bunun için çeşitli çalışmalarımız var. Günübirlik geçişler için belli bir kota uygulanıyor. Bu problemin nedeni buradaki yetkililer değil. Ancak Bakanlık bu kotayı yükseltebilir veya müdahale edebilir. Yakın bir zamanda Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan’ın Yüksekova’yı ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu ziyareti esnasında da Sayın Bakanımıza bu sorunları aktaracağız ve çözüm önerileri sunacağız” dedi.

esendere-sinir-kapisi2.jpg

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum