Esendere'de vurulan Dereli'nin oğlu: Babam gözlerimizin önünde vefat etti

Esendere'de vurulan Dereli'nin oğlu: Babam gözlerimizin önünde vefat etti

Hakkari'nin Esendere Beldesine bağlı Duranlar (Avyan) köyünde Şerali Dereli (61) isimli vatandaş açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Dereli'nin oğlu Sultan Ali Dereli, babasının operasyona çıkan askerlerce öldürüldüğünü söyledi.

Esendere Beldesi Duranlar (Avyan) köyünde dün akşam köyün yakınlarında açılan ateş sonucu Şerali Dereli (63) adlı vatandaş hayatını kaybetti. Yakınları, Dereli'yi operasyona çıkan askerlerin vurduğunu söylerken olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Dereli’nin ambulansla Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılan cenazesi otopsi işlemlerinin ardından köyde toprağa verildi.

Şerali Dereli'nin oğlu Sultan Ali Dereli, 29 Ekim günü akşam üzeri babasının her gün rutin olarak yaptığı atını ve tayını bağlı olduğu yerden alıp ahıra sokmak için evden ayrıldığını belirterek, "O sırada evin yukarısında atın bağlı olduğu bölgeye yakın yerde bulunan ot yığınlarının olduğu yerde askerler muhtemelen bir operasyon için orada bulunuyorlardı. Saat 18.30 sıralarında biz evin içersindeydik. Annem, kardeşlerim ve çocuklarımla o sırada silah sesleri geldi. Biz de dışarı çıktığımızda her yerde askerler olduğunu gördük. O sırada babamın askerlere “Dur yapmayın” dediğini duyuyorduk zaten. Biz evin önüne gelen askeri yetkiliye “babama ne yapıyorsunuz” diye sorduk. Bize “Sizinle ilgili bir durum yok” dedi. Zorla bizi eve soktular. Daha sonra ambulans sesleri gelince tekrar dışarı çıktık ve babamın sesini halen duyuyorduk. Barikatı aşıp yukarıya atın bağlı olduğu yere çıktık, at yerde ölü şekilde yatıyordu. Ama babam orada değildi. Sesler yukarıdan geliyordu. Askerler babama sürekli “Rahat dur” diye bağırıyorlardı. Biz de o karanlıkta askerlere doğru koşmaya başladık. Bizi görünce uyarı ateşi açmaya başladılar ama durmadık. Yaklaşık 100 metre kadar yukarı doğru sürüklediklerini gördük. Amaçları dağ yamacına götürmekti ama izin vermedik.Yaralı babamızı almaya çalıştık ama yine de başaramadık. Babam gözlerimizin önünde vefat etti. Cenazemiz saatlerce orada bırakıldı ve almamıza izin verilmedi” dedi.

Yetkili kurum ve kuruluşlara seslenen Dereli, “Babam kendi halinde ve kimseye zararı olmayan bir çiftçiydi. Eğer ülkede adalet varsa sorumluluar cezalandırılmalıdır. Ben asla bu işin peşini bırakmayacağım” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum