Esendere'de ücretsiz yolcu servisi hizmeti

Esendere'de ücretsiz yolcu servisi hizmeti

Esendere Belediyesi, Sınır Kapısı kapandığı için ulaşımın durduğu beldeden Yüksekova'ya ücretsiz servis hizmeti başlattı.

İran'a açılan Esendere Sınır Kapısı, koronavirüs nedeniyle geçtiğimiz günlerde kapatılmıştı. İran'a açılan kapının kapanması ile birlikte Yüksekova-Esendere yolcu taşımacılığı da durdu. Daha önce günde yüzlerce servis aracı ve taksinin gidip geldiği yolda bugünlerde trafik yok denecek kadar az. 

Ulaşım hizmetinin durduğu beldede vatandaşlar şehir merkezine gidip gelmek için büyük sıkıntı yaşıyordu. Esendere Belediyesi vatandaşların talebi üzerine Yüksekova-Esendere arası ücretsiz yolcu taşımacılığı hizmetini başlattı.

Konuyla ilgili Yüksekova Haber Portalı muhabirine açıklama yapan Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, "Korona virüs nedeniyle tedbir amaçlı olarak kapatılan Esendere sınır kapısı açılıncaya kadar belde halkının mağduriyetlerini bir nebze de olsa gidermek için belediye olarak bugünden itibaren Esendere-Yüksekova arası ücretsiz yolcu taşımacılığına başladık. Halkımıza hayırlı olsun inşallah" dedi. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum