Esendere'de 8 Mart Kadınlar Günü kutlandı

Esendere'de 8 Mart Kadınlar Günü kutlandı

Yüksekova’nın Esendere Beldesi’nde  DÖHK tarafından organize edeilen 8 Mart etkinliğinde kadınlar doya doya halay çektiler.

SEMRA AKTAN / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Esendere beldesinde düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamasına Yüksekova ve Esendere BDP yöneticileri,Yüksekova ve Esendere’nin eşbaşkan adayları,encümen adayları ve yurttaşlar katıldı.

Esendere BDP Seçim Bürosunun önünde yapılan etkinlikte konuşan Esendere Belediyesi Eş Başkan Adayı Dilber Uzunköprü PKK Lideri Öcalan’ın kadınları özgürleştirmek için çabaladığını ifade edip kadınların artık hayatın bütün aşamalarında yer alması gerektiğini söyledi.

Kadınların özgürleşmesi gerektiğine vurgu yapan Uzunköprü gelinen noktada artık kadınların toplum içerisinde hak ettikleri yere gelmeleri için çabalamaları gerektiğini söyledi. Bu etkinliği Paris’te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi ve Roboski’de bir eylem sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Miran Encü’ye adayan Uzunköprü, konuşmasının ardından Esendereli kadınlarla bol bol halay çekti.

Etkinlik söylenen şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

esenderekadinlargunu1.jpg

esenderekadinlargunu2.jpg

6-001.jpg

esenderekadinlargunu3.jpg

dsc_0269.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum