Esendere Gümrük Kapısı'nda asfalt çalışması

Esendere Gümrük Kapısı'nda asfalt çalışması

Yüksekova'ya bağlı Esendere Gümrük Kapısında sıcak asfalt çalışması yapıldı.

Ömer Oğuz'un haberi

Esendere Belediyesi ve Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından Türkiye ile İran arasındaki ulaşımı sağlayan Esendere Gümrük Kapısı'nda asfalt çalışması başlatıldı.

Çalışmalarda; Esendere Beldesi ile Gümrük Kapısı arasında bulunan 500 metrelik yola sıcak asfalt dökümü yapıldı.

Türkiye ve İran’a giriş çıkış yapan yüzlerce vatandaşın, yolların bozuk olması nedeniyle zorlandıklarını ifade eden Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, çalışmalarla ilgili Yüksekova Haber Portalı'na açıklama yaptı.

Vatandaşların yoğun talebi üzerine harekete geçtiklerini belirten Başkan Büyüksu, Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüştükten sonra 500 metrelik yolun asfaltlanması için karar aldıklarını söyledi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Büyüksu, “Esendere Türkiye’nin başlangıcıdır. Türkiye’nin en ücra köşesinde bulunan gümrük kapımızdır. Günde yüzlerce insanın giriş çıkış yaptığı bir yerdir. Şimdiye kadar buradan tozdan, dumandan geçilmiyordu. Belediyemizin de imkanları fazla yok. Karayolu nezdinde girişimlerde bulunduk. Belediye ile karayolları ortaklaşa buraya bir sıcak asfalt döktük. İnşallah bundan sonra da çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

e1-070.jpg

e2-065.jpg

e3-042.jpg

e4-031.jpg

e5-019.jpg

e6-011.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.