Eşbaşkanlar Batman ve Cizre belediyelerini devraldı

Eşbaşkanlar Batman ve Cizre belediyelerini devraldı

Batman Belediyesi eş başkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir ile Cizre Belediyesi eş başkanları Mehmet Zırığ ve Berivan Kutlu, belediyeyi devraldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Belediyesi eş başkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, mazbatalarını aldıktan sonra HDP İl binasına geçti. Eş başkanlar, buradan HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Necdet İpekyüz, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve çok sayıda yurttaş ile birlikte erbaneler ve sloganlar eşliğinde belediye binasına doğru yürüdü.

Eş başkan ve milletvekillerini, belediye binası önünde daha önce görevinden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir, yurttaşlar ve belediye çalışanları çiçeklerle karşıladı. Karşılamanın ardından açıklama yapan HDP Batman İl Eşbaşkanvekili İkram İrgi, “31 Mart'ta kadar bizim başkanımız Sabri Özdemir’di ve belediyemizi de ondan devralacağız" şeklinde konuştu. Ardından konuşan Özdemir ise Batman halkına hizmet etmekten onur duyduğunu ifade etti.

Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir ise Batman halkına 5 yıl boyunca hizmet edilecek bir dönem başladığını belirtti. Eşbaşkanlar Korkmaz ve Demir, ardından tebrikleri kabul etmeye başladı.

b1-050.jpg

b2-037.jpg

Şırnak’ın Cizre ilçesinde ise 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 77 oy ile belediyeyi kazanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Belediye eş başkanları Mehmet Zırığ ve Berivan Kutlu, mazbatalarını aldıktan sonra belediyeyi devraldı. HDP İlçe Örgütü binasında bir araya gelen HDP’li eş başkanlar, aralarında HDP Şırnak milletvekilleri Hüseyin Kaçmaz, Nuran İmir ve Hasan Özgüneş’in de aralarında bulunduğu yüzlerce kişiyle birlikte belediye binasına kadar yürüdü. Yol üstünde yurttaşlarla selamlaşan HDP’liler, belediye binası önünde çalışanlar tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılandı.

HDP’li eş başkanlar yurttaşlarla birlikte belediyeye giriş yaptı. Belediye çalışanları eş başkanları şekerle karşıladı. Makam odasına geçen HDP’li eş başkanlar, kendilerine destek veren yurttaşlara teşekkür etti.

b3-027.jpg

b4-022.jpg

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.