Esad'dan Afrin açıklaması: Halk güçlerinin gitmesi doğal

Esad'dan Afrin açıklaması: Halk güçlerinin gitmesi doğal

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad: Halk güçlerinin Afrin'e girmesi, dışarıdan bir saldırının söz konusu olması nedeniyle normal.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye’nin harekâtına karşı hükümet yanlısı güçlerin Afrin’e gitmesi hakkında ilk kez bir açıklama yaptı. Esad, ‘bu güçlerin Afrin’e gitmesinin doğal olduğunu2 söyledi.

Açıklama Esad’ın ofisinden, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabri Ensari ile Şam’daki görüşmesinin ardından yapıldı. Buna göre Esad görüşmede, “Halk güçlerinin Afrin’e girmesi, dışarıdan bir saldırının söz konusu olması nedeniyle normal bir şey; Suriye ordusu diğer yerlerde teröristlerle savaş halindeyken, toplumun çeşitli kesimlerinin birleşmesi doğal” dedi.

Suriye devlet ajansa SANA’ya göre Esad’ın İranlı yetkililerle görüşmesinde, ‘Afrin’deki Türk saldırganlığının, Türkiye’nin Suriye’ye karşı devam eden politikasının kanıtı olduğu ve bu politika ile destekçilerine güvenmenin mümkün olmadığı’ görüşünü savundu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.