Esad: İdlib geçici bir çözüm, sonuç belli

Esad: İdlib geçici bir çözüm, sonuç belli

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İdlib'in eninde sonunda Suriye ordusunun kontrolüne geçeceğini söyledi. Esad, Türkiye ile Rusya arasında varılan mutabakat için 'geçici bir önlem' dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye ile Rusya arasında varılan İdlib mutabakatının ‘geçici bir önlem’ olduğunu söyledi.

Esad, ‘silahlı muhaliflerin elinde kalan en önemli bölge olan İdlib’in Şam yönetimine geçeceğini’ söyledi.

Esad, Baas Partisi’nin merkez yürütme komitesi toplantısında “Mutabakat, devletin kan gölünü durdurmak da dahil olmak üzere cephede pek çok kazanım elde etmesini sağlayan geçici bir önlem” dediğini aktardı.

Esad toplantıdaki konuşmasını, “İdlib ve teröristlerin kontrolü altında olan diğer Suriye toprakları da Suriye devletine dönecek” diyerek sürdürdü.

SÜRE 15 EKİM’DE DOLUYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki mutabakat, Suriye’nin İdlib vilayetinde ordu ile silahlı isyancıların kontrol ettiği bölgeler arasında silahtan arındırılmış bir bölge kurulmasını öngörüyor. Bazı örgütlerin çekilmeye başladığı belirtilirken, İdlib’deki en büyük silahlı grup olan Tahrir el Şam henüz pozisyonunu açıklamış değil.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.