Eş Başkan Sarı: Kardeş belediyecilik usulü ile asfalt sorununu çözmeye çalışacağız

Eş Başkan Sarı: Kardeş belediyecilik usulü ile asfalt sorununu çözmeye çalışacağız

Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı İrfan Sarı, ilçedeki tozlu yollara kardeş belediyecilik usulü ile çözüm geliştirmeye çalışacaklarını söyledi.

Yüksekova Haber Portalı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yüksekova İlçe Teşkilatları tarafından halk toplantısı düzenlendi.

HDP İlçe binasında yapılan toplantıya HDP ve DBP ilçe yöneticilerinin yanı sıra; HDP Hakkari Milletvekili Dr. Sait Dede, Yüksekova Belediye Eş Başkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı ile vatandaşlar katıldı.

'Tek çareleri Kürtler ile anlaşmak'

Toplantıda ilk olarak konuşan milletvekili Dr. Sait Dede, dün İstanbul’da yapılan seçimleri hatırlatarak, “İmamoğlu kazandı ama bütün dünya biliyor ki seçimi İmamoğlu değil Kürtler kazandı, HDP kazandı. Daha önceki seçimde 14 bin fark vardı ama bugün 770 bin fark var. Biz İmamoğlu’na kazandırdık, Kürtler olmadan bir adım atılamayacağını gösterdik. Tek çareleri Kürtler ile anlaşmak” dedi.

e1-068.jpg

Yüksekova Belediyesi’nin borçlarına da değinen vekil Dede, “Kayyum döneminde yapılan borçları sorgulamayan bazı kesimler, bugün asfalt çalışmalarının neden yapılmadığını soruyor. Bu borçların kayyum döneminde yapıldığını herkese anlatmamız lazım” şeklinde konuştu.

Ardından konuşan Yüksekova Belediye Eş Başkanı İrfan Sarı, Yüksekova Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

'Kasamız boşaltılmıştır'

Eş Başkan Sarı, “14 Nisan’da mazbatayı aldık, 15’inde göreve geldik. Göreve gelmemizden hemen sonra İlbank vasıtası ile gönderilecek olan Yüksekova’nın kişi başına düşmüş olan payın tamamına el konulduğunu gördük. Ve bununla ilgili bankadan ekstre istedik. Sebebini ve amacını sorduk. İlk ay 4 buçuk milyon lira civarında bir pay aktarımı söz konusu idi. Bunun tamamına el konulmuştur. Yasal düzende sadece yüzde 40’ına el konulabilir. Ancak gördük ki dönemin kayyumu ve içeriden birtakım yöneticiler imza atmak suretiyle Yüksekova Belediyesinin öz kaynaklarının yetmemesi durumunda belediyeye ait araç, gereç, mülk ve İlbank’tan gelen hissenin yüzde yüzlük bölümüne el konulabilir taahüdünde bulunabilir. Bu sebeple kasamız boşaltılmıştır” dedi.

Taahüde ilişkin dava açtıklarını belirten Eş Başkan Sarı, “Bununla ilgili kararın iptalini istedik, bununla ilgili avukatlarımız hem ilgili personel hem de bankayla ilgili dava açmıştır. Bununla ilgili yürütmeyi durdurma kararı çıkarsa, gelen hissenin tamamı değil yüzde 40’ına el konulabilecektir ve belediyede çalışan personellerimizin maaşlarını verme ihtimali ortaya çıkacaktır” dedi.

'Cumhuriyet ve Güngör Mahallesi’nde bir çalışma başlattık'

Belediyenin kayyumdan önceki borçlarının 42 milyon olduğunu belirten Eş Başkan Sarı, “Bu borçların yüzde 80’i devlet kurumlarına olan borçlardır. Kasamızda 5 milyon para bulunmaktaydı. Bununla ilgili dönemin belediye başkanı ve meclis üyeleri tarafından imzalanan kararda 4 buçuk milyon tasarrufa dönüştürülmüş, belediyeye çok sayıda araç alınmıştır” şeklinde konuştu.

e4-030.jpg

İlçede yarım kalan asfalt çalışmalarına da değinen Eş Başkan Sarı, “Özellikle Cumhuriyet ve Güngör Mahallesi’nde bir çalışma başlattık. Bunu da kardeş belediyecilik usulü ile çözmeyi düşünüyoruz. Yollar olabildiğince uzun, meşakkatli ve derin bir mevzudur. Eğer sizin bir kaynağınız yoksa, o yolları yapma şansınız yoktur. Biz yaklaşık bir rakam çıkardık, bu rakamlar da yaklaşık 30 milyon civarındadır. Eğer 30 milyon bulabilirsek 65 kilometrelik BSK asfalt ile Yüksekova’yı yaşanabilir hale getirebiliriz” dedi.

Eş Başkan Sarı daha sonra projelerini anlattı.

'2 defa su borularımıza sabotaj yapıldı'

Çeşitli sıkıntılar ile karşılaştıklarını kaydeden Sarı, “2 defa sabotaj ile karşı karşıya kaldık. 15 günde 2 defa su borularımıza sabotaj yapıldı. Gece gündüz çalışarak bu sorunları giderdik. Bu sabotajlar bizim performanslarımızı düşürmez” ifadelerini kullandı.

Eş Başkan Sarı'dan çöp uyarısı!

Eş Başkan Sarı son olarak ilçede günde 20 ton çöp toplandığını kaydederek, “Biz temizledikçe kirletenler oluyor. Bununla ilgili çalışmalarımız olacak. İnsanlarımızı lütfen uyarın, çünkü bu şehir bizim. Başka kimse sahip çıkmaz. El birliği ile bu şehre sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

e2-063.jpg

e3-040.jpg

rr-002.jpg

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum