Ertuğrul Kürkçü'ye 20 yıla kadar hapis istendi

Ertuğrul Kürkçü'ye 20 yıla kadar hapis istendi

HDP Onursal Başkanı Kürkçü'nün "silahlı terör örgütüne üye olmak", "suç ve suçluyu övmek", ile "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlamalarıyla 9 yıldan 20 yıla kadar hapsi istendi.

HDP Onursal Başkanı ve eski İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün 3 ayrı suçlamayla hakkında açılan davada 9 yıldan 20 yıla kadar hapsi istendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, daha önce açılan davayla birleştirilmesi talebiyle Kürkçü hakkında 3 ayrı suçlamayla hazırlanan iddianame, 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

İddianamede, Kürkçü’nün farklı tarihlerde katıldığı protesto eylemlerinde suç işlediği iddia edildi.

GÖZALTI PROTESTOSUNDAN SUÇLANDI

Eski Diyarbakır Büyükşehir Eş Belediye Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasını protesto edenler arasında bulunan Kürkçü’ye, “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” suçlaması yapıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.