Ertuğrul Kürkçü: Kürt seçmen HDP stratejisini destekleyecek

Ertuğrul Kürkçü: Kürt seçmen HDP stratejisini destekleyecek

HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, İngiltere Parlamentosu'nda düzenlenen panelde "Elbette Kürt seçmenler HDP’nin seçim stratejisini destekleyecektir.” dedi.

HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, İngiltere Parlamentosu’nda düzenlenen bir panelde, 23 Haziran’da İstanbul’da yapılacak seçimlerde Kürt seçmenin HDP’nin stratejisini destekleyeceğini söyledi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci kez yenileceğini savundu.

Kürtler İçin Tüm Parti Parlamenterler Grubu ve Kürt Halk Meclisi tarafından ortaklaşa organize edilen panele, İşçi Parti milletvekilleri Lloyds Ruusel Moyle ve Bambos Charalambous, HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, gazeteci-ressam Zehra Doğan, açlık grevi direnişçilerinden Haci Özkan Özdemir konuşmacı olarak katıldı. Mezotopamya Ajansı’nda yer alan habere göre Kürkçü paneldeki konuşmasında, Türkiye’de 40 bin civarında insanın politik nedenlerden dolayı cezaevinde olduğunu ifade etti. Kürkçü, “Eski eşbaşkanlarımızın da aralarında olduğu 12 milletvekili arkadaşımız cezaevinde, 20 arkadaşımız diasporada. Siyasi nedenlerden kaynaklı 40 bin insan cezaevinde. Bunlardan 12 binden fazlası Kürt muhalif kesimden. 260 bin civarında insan cezaevlerinde, ancak 220 bin yatak kapasitesi var. Siyaset yapma kanalları hemen hemen tümden kapatılmış, medyanın yüzde 90’ı Erdoğan’ın hükümet kontrolünde” dedi.

‘İSTANBUL SEÇİMLERİ ARTIK YEREL SEÇİM DEĞİL’

İstanbul’da tekrarlanacak seçimlere de değinen Kürkçü, şöyle konuştu: “İstanbul seçimleri artık yerel bir seçim olmaktan çıkmış, bir çeşit referanduma dönüşmüştür. Bu noktada Kürt seçmenlerin nasıl tavır alacağı tartışılıyor. Elbette Kürt seçmenler HDP’nin seçim stratejisini destekleyecektir. O kadar yıkım, katliam, tutuklama furyasından sonra HDP halen politik olarak aynı noktada durmaktadır. Tabanda yani seçmenlerde bir birliktelik var. CHP’nin bundan sonraki politikası ne olursa olsun, bu tabandaki birliktelik gelecekte büyük rol oynayacaktır. Erdoğan 23 Haziran’da ikinci defa yenilecektir.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.