Ermenistan, Karabağ’da infilak eden Azeri tanklarının görüntülendiği bir video yayınladı

Ermenistan, Karabağ’da infilak eden Azeri tanklarının görüntülendiği bir video yayınladı

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Dağlık Karabağ’da çekildiği ileri sürülen, Azerbaycan'a ait infilak eden tankların yer aldığı bir video yayınladı.

Bakanlığın Dağlık Karabağ’da çekildiği iddiasıyla yayınladığı videoda hareket eden Azerbaycan'a ait tanklar, patlamalar ve yükselen duman sütunları görülüyor.

Yıllardır çözüm bekleyen bölgede bu sabah erken saatlerde gerilim yeniden tırmanmıştı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun bu sabah cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtığı ve sivil kayıpların olduğu bildirilmişti.

Ermenistan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'a ait helikopter, İHA ve tankların vurulduğunu, Azeri ordusunun can kayıplarının olduğunu açıklarken Azerbaycan Savunma Bakanlığı da, Ermenistan'ın saldırılarına karşılık verildiğini, Ermeni uçaksavar sistemlerinin imha edildiğini duyurmuştu.

Erivan ile Bakü, hukuken Azerbaycan’ın fiilense Ermeni güçlerin kontrolünde olan Dağlık Karabağ bölgesi nedeniyle on yıllardır anlaşmazlık içinde.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.