'Ermeni Soykırımı' tepkisi

'Ermeni Soykırımı' tepkisi

İtalya, Ermeni Soykırımını resmi olarak kabul etti. Türkiye karara tepki gösterdi.

İtalya’da koalisyon hükümetinin Ermeni Soykırımı’nın resmi olarak tanınması talebi parlamentoda kabul edildi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı “İtalya Temsilciler Meclisinin önergesi Ermeni iddialarının iç siyasi çıkar hesapları için bir araç olarak kullanılmasının yeni bir örneğidir. Bu önergeyi şiddetle kınıyoruz” diyerek kararı tanımadığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Önergenin, Türkiye-İtalya ilişkilerini sabote etmeyi görev edinmiş Matteo Salvini’nin lideri olduğu Lega Partisi tarafından hazırlanması şaşırtıcı olmamıştır” ifadesi yer aldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Tarihi siyasallaştıran tüm girişimler gibi İtalyan Temsilciler Meclisi’nin bu kararı da yok hükmünde. İtalyan Meclisi’nin, yabancı düşmanı Lega Partisi’nin AP seçimlerindeki oyunu artırmak maksadıyla sahnelediği oyuna alet olması kabul edilemez” ifadesini kullandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.