'Ergenekon Davasındaki mağduriyet' için kanun teklifi

'Ergenekon Davasındaki mağduriyet' için kanun teklifi

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır Ergenekon Davası sürecinde ortaya çıkan mağduriyetlerin giderilmesini talep ederek kanun teklifi verdi. Başarır, komisyon kurulmasını da istedi.

CHP Mersin Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Ali Mahir Başarır, TBMM Başkanlığı’na “Ergenekon Davası Kapsamındaki Dava Süreçlerinin Yol Açtığı Mağduriyetlerin Giderilmesine İlişkin Kanun Teklifi” verdi.

Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan 235 sanıklı Ergenekon Davası’nda savcı, 30 Kasım 2018 tarihinde mütalaasını açıklamış sanık Alparslan Arslan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etmişti. Savcı “Ergenekon Silahlı Terör Örgütünün varlığının kanıtlamadığı” yönünde görüş bildirirken mütalaasında 26 sanık hakkında ceza istemişti.

‘ZARARLARI TESPİT KOMİSYONU KURULSUN’

Verdiği kanun teklifinin gerekçe kısmında, “Ergenekon Davası kapsamındaki dava süreçleri boyunca, dönemin iktidarının da desteğiyle birçok insanın mağdur edildiğini, yapılan haksız suçlamaları kaldıramayıp hayatlarını kaybedenler olduğunu” dile getiren CHP’li Başarır, 14 maddeden oluşan kanun teklifi ile “Ergenekon Davası” adı altında tüm dosyalarda yargılanan, mağdur edilen hak gaspına uğratılan kişi ya da kişilerin mağduriyetlerinin giderilmesi ile maddi ve manevi zararlarının tanzim edilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Başarır “Ergenekon Davası Kapsamındaki Davalarda Ortaya Çıkan Zararları Tespit Komisyonu” kurulmasını da talep etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.