Ergani'de kadın meclisi kuruldu

Ergani'de kadın meclisi kuruldu

BDP Ergani İlçe Kadın Meclisi, düzenlediği iftar yemeği ile kuruluşunu ilan etti.

DİYARBAKIR - BDP Ergani İlçe Kadın Meclisi, Dilan Çay Bahçesi'nde düzenlediği iftar yemeği ile kuruluşunu ilan etti. Yüzlerce kadının katıldığı iftar yemeğine BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, BDP Ergani İlçe Başkanı Cavidan Yaman, BDP Kadın Meclisi üyesi Hande Kaya, BDP Diyarbakır Kadın Meclisi Sözcüsü Nurjiyan Latifeci de katıldı. Yemeğin verildiği çay bahçesine PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posteri ile demokratik konfederalizm bayrağı ve "Önderliğimizin başlattığı demokratik kurtuluş özgür yaşamı inşa hamlesini biz kadınlar da ortak bir mücadele ile özgür bir dünya yaratacağız", "AMED zindanında 14 Temmuz'da başlatılan (Büyük ölüm orucu) direnişini selamlıyoruz", "Beritan ve Zilanların yolunda özgür yaşam aşkıyla demokratik kurtuluşu yaratalım", "Rosalardan Sakinelere sözünüz sözümüz yolunuz yolumuzdur" yazılı pankart ile Paris'te katledilen Kürt kadın siyasetçiler Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan'ın posterleri asıldı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından BDP Ergani İlçe Başkanı Cavidan Yaman kısa bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından yurttaşlar iftarını açtı.

İftar yemeğinin ardından BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ve BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından iftar yemeği ve kadın meclisinin ilanı Diyarbakır Dicle-Fırat erbane grubunun söylediği ezgiler eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.