Eren Keskin, Martin Ennals Ödülü için aday

Eren Keskin, Martin Ennals Ödülü için aday

Eren Keskin, insan hakları savunucularını korumayı amaçlayan Martin Ennals Ödülü'ne aday gösterilen üç finalistten biri oldu. Ödül 13 Şubat 2019 tarihinde İsviçre’nin Cenevre kentinde sahibini bulacak.

İnsan Hakları Derneği’nin başkan yardımcısı ve eski İstanbul şubesi başkanı ve Gözaltında Cinsel Taciz ve Tecavüze Karşı Hukuki Yardım Bürosu’nun kurucusu olan Eren Keskin, Martin Ennals Ödülü’ne aday gösterildi.

Uluslararası Af Örgütü ile İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün de aralarında bulunduğu 10 insan hakları kuruluşu tarafından verilen Martin Ennals Ödülü için, Türkiye’den Eren Keskin, Kolombiya’dan Marino Cordoba Berrio, Avustralya/Papua Yeni Gine’den Abdul Aziz Muhamat finalist olarak seçildi.

Evrensel’in haberine göre, insan haklarının savunulmasında içten özveri gösteren, hapsedilme, işkence tehdidi altında çalışan kişilere verilen ve dünya çapındaki insan hakları savunucularına koruma sağlamayı amaçlayan Martin Ennals Ödülü 13 Şubat 2019’da İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenecek olan törenle verilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.