Erdoğan'dan 'Suruç' açıklaması: Milletvekilimizin ağabeyi PKK'lılar tarafından öldürüldü

Erdoğan'dan 'Suruç' açıklaması: Milletvekilimizin ağabeyi PKK'lılar tarafından öldürüldü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İrade Platformu’nun İstanbul’daki iftar programında konuştu.

Erdoğan konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Suruç’ta milletvekilimiz ve aynı zamanda milletvekili adayımıza yönelik saldırıyı şiddetle kınıyorum. Milletvekilimizin ve aynı zamanda adayımızın abisi PKK’lılar tarafından öldürüldü. Aynı şekilde yaralı olanlar var hastanede.

Kardeşinin yanında karşı taraftan da iki kişi ayrıca öldürüldü. Hayatını kaybeden milletvekilimizin kardeşine Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır diliyorum. Bu olay PKK ve HDP’nin Kürtlerin kanından beslenerek büyüme stratejilerini hâlâ terk edemediklerinin en bariz örneğidir. Bizim Kürt kardeşlerimizde sorunumuz yok. Bizim PKK ile sorunumuz var. Kürt kardeşlerimizin de bu oyunu bozacaklarına inanıyorum.

Güneydoğu’daki gelişmeleri görüyorlar hazmedemiyorlar. 6-7 Ekim’de 53 Kürt kardeşimizin eline kanı bulaşanlar, bir kez daha parti mensuplarını hedef almışlardır. Bunlar bölgede birçok il ve ilçe yöneticimizi de şehit ettiler. Biz mesafe kat ettikçe bunlar yine en iyi bildikleri iş olan şiddete kayıyorlar. Ne bölgedeki kardeşlerimiz ne partimiz mensuplarını PKK şiddetine terk etmeyeceğiz. Bu hadisenin önünde ve arkasında kim varsa emniyetimiz ve yargımız mutlaka bulacaktır."

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.