Erdoğan'dan sunucuya: Bana bunu neden sorduğunu anlamadım

Erdoğan'dan sunucuya: Bana bunu neden sorduğunu anlamadım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT'de katıldığı programda iki kez soruları yanlış anlayınca sunucu zor anlar yaşadı ve açıklama yapmak zorunda kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesinde partisini ve adayları Binali Yıldırım’ı anlatmak için TRT ekranındaydı. Erdoğan program sırasında iki kez soruyu yanlış anlayınca sunucu Işıl Açıkkar zor anlar yaşadı ve açıklama yapmak zorunda kaldı.

Sunucu Işıl Açıkkar’ın, Milli Görüş Platformu’ndan bir ismin, seçimlere ilişkin “Binali Yıldırım’a verilen oy düşmana atılmış füze gibi kıymetlidir” dediğini ifade ettikten sonra Erdoğan’a düşüncesini sordu. Sözleri yanlış anlayan Erdoğan, “Şimdi tabii her şeyden önce bu konuya çok fazla da girmek istemem de… Öyle insanlar konuşuyor ki, bu insanlar bakıyorsunuz siyasette o olgunluk seviyesini yakalamamış. Şu ifade kullanılır mı?” dedi. Programa katılan  Salih Nayman ve Işıl Açıkkar sözleri açıklamak zorunda kaldı.

Programın başka bir bölümünde ise Açıkkar, Ekrem İmamoğlu’nun insanlara umut aşıladığını, kucaklayıcı vaatlerde bulunduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Millet İttifakı adayı İstanbul özelinde hükümetinizin pek çok politikasını eleştiriyor, eleştirmeye devam ediyor. İnsanlara umut aşılıyor, kucaklayıcı vaatlerinde bulunuyor vesaire… Haliyle kamuoyu da bundan çok etkileniyor. Şimdi efendim beni mazur görün. Siz bu ülkenin Cumhurbaşkanısınız. Sizin diliniz keskin mi efendim? Siz sert mizaçlı biri misiniz? Sizi babacan, oldukça duygusal, insan odaklı biri olarak tanıdık halk sizi böyle sevdi. İşte bu noktadan sonra artık kucaklayıcı daha yumuşak bir dile mi ihtiyaç var?” sorusunu yöneltti.

Erdoğan, bu soruya tepki göstererek “Bana bunu niye sorduğunu anlamadım” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.