Erdoğan'dan sözleşmeli öğretmenlik açıklaması

Erdoğan'dan sözleşmeli öğretmenlik açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyon Belgesi Toplantısı'nda konuştu.

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Eğitimin içeriğinin geliştirilmesi konusunda pek çok adım attık. Bu konuda arzu ettiğimiz ilerlemeyi kaydedemediğimizi özeleştiri olarak her fırsatta ifade ediyorum. Eğitim öğretim meselesi özünde bir insan meselesidir. İnsana dair olumlu ve olumsuz her şeyi eğitimin içinde bulmak mümkün” açıklamasında bulundu.

Eğitimde çok ileri gidip ekonomide çok geri kalmış toplum örnekleri bulmanın pek mümkün olmadığını belirten Erdoğan şu açıklamada bulundu: “Eğitimin insanı geliştiren değil insanı formatlayan bir mekanizma olarak görülmesi nesillerimizin heba edilmesine yol açmıştır. Biz çocuklarımızı diploma yapma peşinde koşarken onların gönüllerini doyurmayı ihmal ettik. Çocuklarımızın terbiyesini eksik bırakmakla ne büyük hata yaptığımızı daha iyi anlıyoruz. Geçmişte FETÖ gibi terör örgütleri eğitim sisteminin bu eksiğini kullanarak toplumumuzu ele geçirmeye çalışmışlardır. 18 başlık altında sıralanan hedeflerden oluşan 2023 eğitim vizyonunun işe insandan başlıyor olmasını isabetli bulduğumu belirtmek isterim. Eğitimde istediğimiz sonuçları alamamanın muhasebesini yaptık, yapıyoruz.”

ERDOĞAN: FORMASYON ŞARTI KALKIYOR

Eğitimde her adımın dikkatle atılmak zorunda olduğunu, dershanelerin bu durumun en çarpıcı örneği olduğunu belirten Erdoğan “Millete verdiğimiz söz gereği eğitim sistemimizi dershanelere ihtiyaç duyulmayacak hale getirmeye çalıştık. Ne yazık ki bu geç başarıldı. FETÖ’ye yılda 1-2 milyar para kazandırıldı. Benim Anadolu’da bacım niye davarını, bileziğini satsın da çocuğunu dershaneye göndersin. Ancak artık onlar tarih oldu. Şimdi yeni bir dönem başlıyor. Dershanelerin tam manasıyla çözülebildiğini söyleyemem ama çözülecek. Farklı isimler altında paralel eğitim sistemi varlığını sürdürüyor. Vizyon Belgesi’nde yer alan bir dizi düzenleme hayata geçtiğinde bu sorunu gerçekçi bir şekilde çözmüş olacağız. Devletimiz için tehdide, velilerimiz için büyük bir yüke dönüşen bu defteri kapatmadan rahat yüzü göremeyeceğiz” dedi ve ekledi: “Önümüzdeki dönemde öğretmenlik meslek kanunu çıkarılacak. Öğretmenlerimizin hem çalışma şartlarını hem  de birikimlerini uygun seviyeye taşımakta kararlıyız. Sözleşmeli öğretmenliği yeniden düzenliyoruz. Toplam 6 yıl olan sözleşme süresini 3+1 toplam 4 yıla indiriyoruz. Böylece 1. sınıfta öğrencileri devralan öğretmenimiz 4 yıl sonra görev süresini tamamlayabilecek. Öğretmenliğe kabulde uygulanan pedagojik formasyon şartını kaldırıyoruz, bu eğitimi bakanlığımız verecek. Tüm öğretmenlerimizin bilgi ve becerilerini uygun seviyeye çıkaracağız. Anaokulu eğitimini altyapıyı oluşturduktan sonra zorunlu hale getireceğiz. Okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz ile velilerimizi ortak gaye için çalışan ayrılmaz parçaları olarak görmek istiyoruz. Çocuklarınızı merdiven altına teslim etmeyin. Çocuklarınızı hafta sonu kurslarına teslim etmeyin. Bizim sistemin girdilerini ve süreçlerini değiştirmemiz lazım ki sonuçlar farklı olabilsin.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.