Erdoğan'dan Sigmar Gabriel'e: Sen kimsin?

Erdoğan'dan Sigmar Gabriel'e: Sen kimsin?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli İl Danışma Meclisi'nde konuştu. Erdoğan, İzmir'deki belediye işçilerini kastederek, "İzmir'de işçiler 'Yandım anam' diyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Denizli İl Danışma Meclisi’nde konuştu. Erdoğan konuşmasında, “İzmir’de işçiler, ‘Yandım yandım’ diyorlar. Temizlik işçileri yürüyüp adalet diyorlar. Ey Kılıçdaroğlu aynaya bak aynaya!” dedi.

Erdoğan, “İzmir’de işçiler, ‘Yandım yandım’ diyorlar. Temizlik işçileri yürüyüp adalet diyorlar. Ey Kılıçdaroğlu aynaya bak aynaya. Ama bunlar oraları görmüyor ki. Eşşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz buna bakabileceğiz. Her yere ulaşacağız. Benim vatandaşım vefa bilse aldığımız oylar çok daha yüksek olur. İşte bunları anlatacağız. Bin yıldır yaşadığımız bu topraklarda her günümüz mücadeleyle geçmiştir.”

“Türkiye bir yol ayrımındadır” diyen Erdoğan, “Bir tarafta 1990’lı yılların tek partili dönemi isteniyor. Bir de Demokrat Parti’den başlayıp ve günümüzde AK Parti’yle devam eden Türkiye’yi güçlü etme fırsatı var. Cudi, Gabar’ı, Ten Dürek dağlarını mezar yaptık mı? Yapmaya devam edeceğiz. Asla bu yollarda teessüm edenler buralarda hayat bulamayacaktır. Rabbim inşallah bizlere o makamı nasip etsin. Batı matı her şey hikaye. İşte görüyoruz. Bu mücadelenin kadim bir mücadele olduğunu görmüyorlar. Görecekler. Vatanımızı bölemeyeceksiniz. Gereği neyse bunu yapacağız. Onlara gereken dersi bulundukları yerde vereceğiz. Bu işin şakası yok. Almanya rahat durdu mu, Hollanda durdu mu. Hayır kampanyasına destek verdiler. Açık net. Benim Almanya’ya gitmemi kabullenemediler. Dış İşleri bakanımızın aynı şekilde Avrupa’ya gitmesini kabul edemediler” dedi.

Erdoğan sözlerini, “Ben cuma günü dedim ki, ‘Ey benim Avrupa’daki kardeşlerim Almanya’daki kardeşlerim şimdi size bir hatırlatma yapıyorum, inanıyorum ki Almanya’daki seçimlerde birilerine ders vereceksiniz. Bunlar Türkiye’nin aleyhinde kampanya yürüttüler hala yürütüyorlar. Şu an Avrupa’daki kardeşlerime sesleniyorum demokratik hakkınızla sandıklarda bir daha bunlara en güzel dersi verin.

Sen oyunu Türkiye’ye düşmanlık yapmayana ver. Çünkü ben Almanya’nın başındaki hanımefendiye 4 bin 500 teröristin dosyasını verdim. Bu dosyalar kabul görmedi. Bu dosyalar hala onlarda. Ama o bir kişinin iadesini istedi. Kusura bakma sende yargı varsa bizde de yargı var. Şimdi de Dışişleri bakanı var aman aman evlere şenlik. Ya sen kimsin ki Türkiye’nin Cumhurbaşkanıyla konuşuyorsun. Haddini bil. Senin siyasetteki geçmişin ne? Yaşın kaç?

Avrupada’ki kapıları ister açarsınız ister açmazsınız bu kapılar bize yeter. Bizler dostları çoğaltmanın derdindeyiz, düşmanları değil. Bazıları bizim tarihimizin bir asır önce başladığını sanıyorlar. Vah zavallılar. Halbuki bugün nereye giderseniz gidin ecdadımızın hatıraları ve hürmetleriyle karşılaşırsınız.

Ben Hansen’ın ne dediğine değil milletimin ne dediğine, kardeşlerimin ne dediğine bakarım Önümüzde yeni bir imtihan var. Hem 2019 seçimleri hem de ülkemizin geleceğini şekillendirecek öneme sahip.

Biz çok üretip çok terlersek Türkiye’de o kadar güçlü olur. Artık seçimlerde en az yüzde 50 artı 1 oy almamız lazım buna ihtiyacımız var. Bu parlemento üyeleri için değil ha bu Cumhurbaşkanlığı için geçerli. Kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız?” diyerek bitirdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.