Erdoğan'dan 'Pensilvanya' yanıtı: İspat etmezsen namertsin

Erdoğan'dan 'Pensilvanya' yanıtı: İspat etmezsen namertsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin AK Parti'yi kurmadan önce Fetullah Gülen'le görüştüğünü iddia eden CHP'nin adayı İnce'ye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’da düzenlediği mitingde konuştu.

Erdoğan, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin “Sen 2001’de partiyi kurarken icazet almaya Pensilvanya’ya gittin mi gitmedin mi? Soru o soru basit. Kiminle gittiğini de biliyorum” sözlerine tepki gösterdi.

İnce için “çırak” ifadesini kullanan Erdoğan, “Sana buradan ben bir nasihatta bulunayım. Sen siyasette daha çok çok çıraksın. Siyaset dürüstlük ister. Senin Genel Başkanın yalancı ama sen de erkenden bir şeyler kaptın başladın yalana” dedi.

‘CEVAP VERDİM, HADİ BAKALIM AÇIKLA’ 

İnce’ye iddiasını ispatlama çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Benim Pensilvanya’ya giderek izin almak suretiyle AK Partimizi kurduğumuzu söylersen bunu ispat etmeden gerekir. Bizim Pensilvanya’dan izin almaya ihtiyacımız olmadı, böyle bir şey de söz konusu değil. Şimdi sen bunu ispat etmelisin. İspat etmezsen namertsin. Dur bakalım senin başkanın da sen de siz hangi partiyi kurdunuz ya? Biz partimizi kurduk, 40 yıllık tecrübemizle kararımızı verdik, arkadaşlarımızla yola çıktık, 16 ay sonra iktidar olduk. Sen nereden izin almaktan bahsediyorsun? Halktan ve Hakk’tan aldığımız izinle yola çıktık. Orada yanımızda olanlar varmış, ben cevap vermeden açıklayamıyormuş. Bak cevabı verdim. Hadi bakalım açıkla, ben kimle gittim Pensilvanya’ya. Yalanda, Genel Başkanının yanında iyi yetişmiş.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.