Erdoğan'dan muhtarlara paket dünya turu!

Erdoğan'dan muhtarlara paket dünya turu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de ağırladığı muhtarlara 'paket dünya turu' önerdi. Erdoğan, muhtarları dünya turuna çıkarma görevini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’deki 4’üncü Muhtarlar Toplantısı’nda konuşuyor.

Erdoğan’ın mesajları şöyle:

MUHTARLIKLARIN KURUMSAL ŞAHSİYETİ OLACAK: Muhtarların en büyük sıkıntılarından biri olan SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesine imkan sağladık. Böyle bir şey daha önce yoktu. 2116 liraya çıkan muhtar maaşlarında yüzde 40’ın üzerinde artış yapmış olduk. En az bir dönem muhtarlık yapmış olanları silah ruhsat harcından muaf tuttuk. Bugün yeni bir müjdem var. Kimi yerlerde belediyeler kendi insiyatifleriyle muhtarlık binaları yaptırıyordu. Ülkemizin her yerinde ihtiyaç duyulan yerlerde muhtarlık binaları yapılması kararı aldık. Karara bağladık. Hazine envanterindeki bu iş için uygun olan araziler valiliklere ve kaymakamlılıklara tahsis edilecek. Onlar da imkan ölçüsünde muhtarlık hizmet binaları inşa edecek. İçişleri Bakanı şahsında valilikler inşa edecek. En azından bir odası mutfağı ve tuvaleti olmak suretiyle muhtarlık hizmet binalarıyla muhtarlıkların kurumsal olarak bir kimliği şahsiyeti olmuş olacak. 2019’da muhtarlıkların nüfus ve alan büyüklükleri konusunda alt ve üst sınır düşünülebilir.

HEDEFİN KİM OLDUĞUNU GAYET İYİ BİLİYORUZ: Türkiye sıradan bir ülke değil, hele hele bir çadır devleti hiç değil. Biz güçlü bir ülkeyiz. Türkiye’nin en büyük sıkıntısı, kendisini milletten üstün gören bir zihniyetin yönetime tasallut olmasıdır. 1950 seçimleri milletin zaferiyle sonuçlanmıştır. Menderes’i uydurma delillerle idama götürenlere bu millet hakkını helal etmeyecektir. 1990’lı yıllarda 28 Şubat cuntacılarının yeni bir kardeş kavgası çıkarmak için kurdukları tuzakları milletimizle birer birer bozduk. Türkiye 2011 seçimlerinin ardından bir anda kendimizi yoğun bir saldırı dalgası içnide bulduk. MİT müsteşarınını ifadeye çağrılması.. İfadeyi verip tututlansaydı hedefin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Kendisine gitmeyeceksin dedim. Polis seni almak isterse güvenlikçilerine talimat ver polisi içeri sokmayacaklar dedim. FETÖ yargısı bu ülkenin evlatlarını birbirine vurduruyordu.

EL HAMRA SARAYI’NA MUHTARLARIMIZI GÖTÜRMEKTE FAYDA VAR: İspanya’nın El Hamra Sarayı’na gitme durumunuz olursa, içişleri bakanımız da burada bir seferberlik yapsa da grup grup buralara muhtarlarımızı götürmekte fayda var. Orada şöyle yazar: ‘Allah’tan başka galip yoktur.’ Bakı ne eseler yapılmış. Muhtarlarımızı bence buralara götürmekte fayda var.

SEÇİMLERDE OYNANAN OYUNLAR: Gezi olaylarını yaşadık. 17-25 Aralık yargı polis darbe girişimi. Adana’daki MİT TIR’ları kumpası. Seçimlerde oynanan oyunlar. Ülkemizin tarihinin en büyük tehditleri altında olduğunu gördüğümüz için bu saldırıların hiç birine eyvallah etmedik, aslanlar gibi mücadele verdik. Milletimiz de hamd olsun bütün bu olanları gördü ve oyunu bozdu. Cumhurbaşkanlığı seçimi, milletimizin tüm saldırılara ve arkasındaki güçlere karşı meydan okumasıydı.

MUHTARLARA PAKET TUR: (Muhtarlardan biri ‘Kudüs’e gidelim sayın cumhurbaşkanım diye bağırınca) Siz Kudüs’e giderseniz birileri ürker ya. Bütün planları, görevi içişleri bakanımıza verdik, kültür bakanımızla birlikte Kudüs de bunun içinde olabilir. Böyle bir paket tur içinde inşallah gerçekleştirebilir.

HAFTADA 50-100 GİDİYORLAR: Şu anda bizim askerlerimiz, korucularımız her yerde var mı? Tendürek’te var mı? Var. Kato’da var mı? Var. Kandil’de var mı? Var. Ve oralarda da olacak, olacağız. Nereden en ufak bir yanlışlık oluyor da bir tehdit geliyorsa, F-16 oluruz, tanklarımızla, toplarımızla inlerine kadar gireriz ve giriyoruz. O geçti artık yaptıkları şeyler filan. Bakın son 1-2 yılı takip ediyorsunuz değil mi? Haftada 50-100 gidiyorlar. Artık bunlar gidici, başka çıkışı yok. Ya bu ülkeyi terk edip gidecekler, ya bu işi bitireceğiz. Tek terörist kalmayacak inşallah bu ülkede.

BAZEN ANNELER GELİYOR: Çünkü bizim milletimizin huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yok. Aynı şey FETÖ’cüler için geçerli. Bazen anneler geliyor. “Benim evladım suçsuz, günahsız” Kusura bakma, suçsuz günahsızsa bırakıyoruz. Bunlarda takiye var, her numara var. İşte bakın dün evvelsi akşam, tuvaletin arkasından bölme yapmışlar, orada özel görüşmelerini yapıyorlar.

BÖYLE STRATEJİK ORTAKLIK OLMAZ: Amerika teröristi vermiyor, bahaneler uyduruyor. O zaman sen de bizden hiçbir teröristi alamazsın. Bu fakir bu görevde olduğu sürece teröristi alamazsın. Çünkü Müslüman bir delikten, yılan deliğinden bir defa sokulur. İkinci defa hayır. Böyle stratejik ortaklık olmaz. 4 bin TIR ile silahlandırma yapacaksınız. PKK’nın yan kuruluşları. Biz sana bunları anlatıyoruz dinlemiyorsun, seninle biz nasıl stratejik ortağız ya? Biz yeni istiklal harbimizi savunmadan taarruza dönüştürdük.

MASUM İLE SUÇLUYU BİRBİRİNE KARIŞTIRARAK: 15 Temmuz’da bir grup darbe girişimi başlattı. Mahkemeler yavaş yavaş sonuçlanıyor. FETÖ’cü alçaklar, masum ile suçluyu birbirine karıştırarak, yürütülen operasyonun itibarını sarsmak için akla hayale gelmeyecek yollara başvurdular. İşte benim kurmay subayım da o da ayrı bir cambaz. Şu anda psikiyatrik vaka olduğuna dair raporlar uydurmuş. Cezaevinden çıkabilmek için bu yollara da başvuruyorlar. Tabi tekrar bu noktada avukatlarımız sürece müdahil oldular. Böyle bir şey söz konusu değil. Ama biz kuyumcu hassasiyetiyle bunları da ayrıştırarak, masumların haklarını iade etmek, suçluları cezaya çarptırmak suretiyle bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandıracağız.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum