Erdoğan'dan Fransız gazetecilere suç duyurusu

Erdoğan'dan Fransız gazetecilere suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'da yayımlanan Le Point dergisi yayın direktörü Etienne Gernelle ve yazarı Romain Gubert hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransız dergisi Le Point yayın direktörü Etienne Gernelle ve yazarı Romain Gubert hakkında geçtiğimiz günlerde kullandıkları kapak fotoğrafı nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Dergi, Erdoğan’ın asker selamı verdiği fotoğrafı basarak, “Etnik temizlik Erdoğan’ın metodu. Erdoğan’ın Avrupa’yı tehdit etmesine izin vermeli mi?” ifadelerini kullanmıştı.

Bu gelişmenin üzerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dergiye tepki göstererek, “Cezayir, Gabon, Moritanya, Senegal, Gine, Kongo, Tunus, Komor Adaları, Madagaskar, Cibuti, Mali, Benin, Çad ve Fas’ı sömürgeleştiren, binlerce insanı katleden ve köle ticareti yapan, Ruanda katliamını izleyen Fransa… Ve ‘etnik temizlik’ iftirasını atan bir Fransız dergisi” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.