Erdoğan'dan emeklilere: Her fırsatta, gençlere eski Türkiye'yi anlatın

Erdoğan'dan emeklilere: Her fırsatta, gençlere eski Türkiye'yi anlatın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere seslenerek, "Sizlerden ricam her fırsatta gençlere eski Türkiye'yi anlatmanızdır. Benim sınıfım 75 kişiydi, öyle sınıfta okudum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen iftarda emekliler ile bir araya geldi. Erdoğan, emekli maaşlarına ilişkin “Tüm emeklilerin özellikle Bağ-Kur emeklilerinin durumu çok sıkıntılıydı. Öyle emekli maaşları vardı ki yüzümüz kızarmıştı. Hemen kademeli olarak bu çarpıklıkları giderdik. Kademeli olarak 4 kata kadar artış yaptık. Şu anda asgari ücretin altında emekli maaşı alan yok” dedi.

‘100 VATANDAŞIMIZ İLK MAAŞINI VE BAYRAM İKRAMİYESİNİ ALACAK’

Emeklilik başvurusu yapan 100 bin kişinin ilk maaşını alacağını söyleyen Erdoğan, “Bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum; emeklilik için başvuru yapan ancak henüz işlemleri sonuçlandırılmayan 100 bin vatandaşımız bulunuyordu. Onların da ilk maaşlarını ve bayram ikramiyelerini alabilmelerini sağlıyoruz. Temmuz zammından da faydalanacaklar. 65 aylıkları kendilerine 3 ayda bir ödenen kardeşlerimiz de Eylül ayının başından itibaren bu maaşlarını aylık olarak almaya başlayacaklar” diye konuştu.

‘NE ALDATANLARDAN NE ALDANANLARDAN OLACAĞIZ’

Seçim döneminde verdikleri sözleri yerine getirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazılarının sırtında küfe yok bol bol atıyorlar. Sırtımızda küfe var. Yapamayacağımızı vaat etmeyiz. Hiçbir vatandaşımızı aldatmadık. Sözümüz var; ne aldatanlardan ne aldananlardan olacağız” dedi.

‘ÜZERİNDE HASTALAR OLAN, KÖPEKLERİN ÇEKTİĞİ KIZAKLARI HATIRLAYIN’

Erdoğan, “Geldiğimizde, hastaneler adete hastalık kaynağıydı. Doktor bulabilirseniz şanslıydınız. Bugün herkesin bir aile doktoru var. Sağlık personelinin sayısı 378 binden 917 bine yükselirken hizmet kalitesi de ona göre arttı. İstediğiniz hastaneye gidebiliyorsunuz. Önceden ya ambulans yoktu ya da külüstür araçlardan ibaretti. Şimdi pırıl pırıl ambulanslarımız var. 5 bin tam donanımlı ambulans hizmet veriyor şu anda. Köpeklerin çektiği kızakları hatırlayın. Üzerinde hastaları. Şimdi Erzurum’un Palandöken dağlarına varıncaya kadar, oralara hamd olsun paletli ambulanslarımız çıkıyor. Batı’da ne varsa bizde de o olacak dedik. Şimdi bir de şehir hastanelerini devreye sokuyoruz. 5 tanesi bitti. Havaalanlarımızın sayısını 26’dan 55’e çıkardık. Ülkemizin her köşesine seyahat edilebiliyor. Gençlerimiz bunları bilmiyor yaşamadılar. Gençlerimize arada bir eski Türkiye’yi hatırlatmakta fayda var. Bunu siz yapacaksınız.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.