Erdoğan'dan bakan Turhan'a: Takip etmezse güle güle!

Erdoğan'dan bakan Turhan'a: Takip etmezse güle güle!

Sivas mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, BBP'yi eleştirdi. Erdoğan, "Cumhur İttifakı'nda sadece AK Parti ve MHP var. Birileri çıkıyor, Muhsin kardeşimin arkasından Sivas'ta belediyeyi alma gibi bir gayret içerisine giriyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimleri öncesinde ilk mitingi Sivas Cumhuriyet Meydanı’nda yaptı.

Erdoğan konuşması sırasında alanda kendisinden talepte bulunan bir gruba kızarak, “Alışılmış bir siyasetçi değilim, toplantımızı provoke etmeyelim” diyerek tepki gösterdi. Erdoğan askeri operasyonlar için mermiye ihtiyaç olduğunu söyleyerek, “Bunlar ne diyor? Domates, patlıcan, sivribiber…” ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşması sırasında alanda kendisinden talepte bulunan bir gruba kızarak, “Bak kardeşim biz KİT’lere filan hepsine kadrolarını verdik, bizden bir şey beklemeyin. Şu toplantıyı da provoke etmeyin. Alışılmış bir siyasetçi değilim, toplantımızı provoke etmeyelim” diyerek tepki gösterdi.

BBP’YE YÜKLENDİ

Öte yandan meyve ve sebzelerin fiyatını bir kez daha gündemine alan Erdoğan, “Gerekirse tanzim satışları belediye eliyle kurarız ve ucuza satış yaparız” diye konuştu.

Erdoğan’ın cuma namazının ardından Sivas Valiliği’ni ziyaret etmesi, sonra da seçimin ilk mitingini tarihi kent meydanında gerçekleştiriyor.

Erdoğan isim vermeden BBP’ye yüklenerek bu partiyi, “Muhsin Yazıcıoğlu’nu istismar etmek”le ve Sivas’ta belediyeyi almak için AK Parti’nin adayını çekeceğini iddia etmekle suçladı. “Cumhur İttifakı’nda sadece AK Parti ve MHP var” diyen Erdoğan, “Benimle orada burada çekilmiş fotoğrafları gösteriyorlarmış aldanmayın… Muhsin kardeşimin istismar edilmesine de tahammül edemiyorum. Birileri çıkıyor, Muhsin kardeşimin arkasından Sivas’ta belediyeyi alma gibi bir gayret içerisine giriyor. Nuri Demirağ Havalimanı’ndan tutun da iki üniversitesine kadar Sivas’a verilmemiş hizmetleri veren bir AK Parti hükümeti var.”

‘BAKAN İŞİ BİTİRMEZSE GÜLE GÜLE’

Yüksek hızlı tren projesine değinen Erdoğan, “Bu yıl test sürüşlerini başlayıp önümüzdeki yılda hizmete açacağız. Ulaştırma Bakanı da burada. İşi takip edip bitirmezse güle güle. Demiryollarımızın ihtiyacı olan travers fabrikasını istihdam sağlamak için Sivas’a kurduk. Ankara-Yozgat-Sivas YHT hattı yapımı devam ediyor. Bu hatlar Ankara-Sivas yolculuğunı 2 saate düşüyor” ifadelerini kullandı.

‘AFRİN’DE MERMİ, BOMBA KULLANDIK; NE PATLICANA BENZER NE DOMATESE’

Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nı hatırlatan Erdoğan, “İki ay Afrin’de leblebi çekirdek mi kullandık? Mermi kullandık, bombaları kullandık. Silahlı silahsız bütün insansız hava araçlarıyla bu teröristleri yok ettik. Bu ne domatese ne patlıcana ne patatese benzer” dedi.

‘CHP, TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İTTİFAK KURDU’

CHP’nin “terör örgütleriyle ittifak kurduğunu” iddia eden Erdoğan, “CHP’nin terör örgütüyle birlikte kurduğu ittifakı, görüyorsunuz kimler kimlerle iş tutuyor. CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi kol kola yürüyorlar. Güzel bir sözdür: Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim. Olay bu kadar basit gösterdikleri adayların tiyniyetlerini birlikte değerlendirecektik” şeklinde konuştu.

Kenevir ekimine izin verilecek iller arasında Sivas’ın da olacağını belirten Erdoğan, “Artık Sivas’ta kenevir üretilecek. Artık bu naylon poşetler olmayacak inşallah. Bu kenevirle hem atletimizi yapacağız hem fanilamızı yapacağız hem bez torbamızı yapacağız. Şimdi sembolik olarak, bilmiyorum sizin elinize ulaştı mı, yolda gelirken biraz dağıttım ama kenevirden bir torba, birazdan bu torbadan biraz atarız” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.