Erdoğan'dan AK Parti'ye uyarı: Bazı arkadaşlar bizi üzdü

Erdoğan'dan AK Parti'ye uyarı: Bazı arkadaşlar bizi üzdü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in geçen günlerde ekonomik tabloyla ilgili yaptığı değerlendirmelere tepki göstererek, isim vermeden eleştirilerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisini zayıf göstermeye çalışarak, huzursuzluk çıkartmak isteyenler olduğunu öne sürerek, “Bunlar art niyetlidir. Döviz kurunu öcü gibi kullananarak milletimizin kafasını karıştırmaya çalışanlara kötü haber vereyim. Türkiye 2018’de yüksek büyüme oranları ile üzerinde oynanmaya çalışan oyunları bir kez daha bozacak, haberiniz olsun. Uluslararası yatırımcılara sesleniyorum, kapımız size sonuna kadar açıktır, endişe etmeyin” dedi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

KOSOVA’DAKİ MİT OPERASYONU: MİT, Kosova istihbaratı ile yaptığı dayanışma içinde 6 tane Balkanlardaki en üst düzey FETÖ temsilcisini aldılar getirdiler ve emniyete teslim ettiler.

DİRİLİŞ HAMLESİ BAŞLADI: Biz dostlarımızı artırmaya, düşmanlarımızı azaltmaya gayret etmeliyiz. Hatasını anlayıp yeniden davaya sarılanlara ve onlarla birlikte yolumuza devam ettik hala da ediyoruz. Hatada ısrar edenlerle yolumuzu ayırmak mecburiyetinde kaldık. Metal yorgunluğu ifadem vardı. Kastettiğim hususlardan biri buydu. Kısa sürede gerçekleştirdiğimiz değişim ile bu tehditten kurtulduk şimdi yeniden diriliş hamlesi başlamış oldu.

KIRIP DÖKMEYE TAHAMMÜL EDEMEYİZ: Birilerinin sadece kendi küçük dünyaları için etrafı kırıp dökmesine tahammül edemeyiz. Biz bir defa dostlarımızı artırmaya, düşmanlarımızı azaltmaya gayret etmeliyiz. Bunun için genel merkezimizle, il teşkilatımızla, hükümetimizle 2023 hedeflerine odaklanmış durumdayız.

BÜYÜME ORANI MORAL VERDİ: Dün 2017 yılının 4. çeyrek sonuçlarının da açıklanmasıyla yılın tamamına ilişkin büyüme rakamızı belli oldu. Türkiye 2017’de 7.4 oranında büyüme kaydetti. Ülkemizin aleyhinde estirilen onca havalar oldu. Kredi derecelendirme kuruluşlarının nasıl yayınlar yaptığını, Türkiye’ye küresel sermayenin girmemesi için ne gibi gayretler içine girdiğini biliyorsunuz.

BAZI ARKADAŞLAR BİZİ ÜZDÜ: Bu oyuna gelip aramızdaki bazı arkadaşların, içimizdeki bazı arkadaşlarımızın ülkedeki ekonomik durumun sıkıntılı olduğuna dair açıklamalar yapma yanlışı içine düşmeleri bizi üzmüştür. Bir insan kendi ayağına kurşun sıkar mı? Ülkenin bu pskikolojik üstünlüğünü, uluslararası camiaya vermeye gereken arkadaşlar bu hatayı yaparsa bunun affedilir yanı olamaz. Felaket tellalları davul zurna yetişiyor onlar yetmiyor mu? Büyüme oranı milletimize moral verdi.

KUR AŞAĞI KUR YUKARI, GEÇİN BU İŞLERİ: Kur aşağı kur yukarı. Geçin bu işleri. Türkiye’nin ekonomisi ortadadır. Ortalama olarak 7.4’ü yakaladık mı? Yakaladık. Demek ki sizin koyduğunuz kuralların hiçbiri gerçek değil. Teori başka bir şeydir, pratik başka bir şeydir.

YATIRIMCILARA KAPIMIZ AÇIK: Dünyanın Amerika ve Çin arasında baş gösteren ticaret savaşının sancıları ile kıvrandığı dönemde Türk ekonomisini zayıf göstermeye çalışarak huzursuzluk çıkarmaya çalışanlar art niyetlidir. Biz kendimize bakacağız, başarıya kilitleneceğiz. Döviz kurunu öcü gibi kullananarak milletimizin kafasını karıştırmaya çalışanlara kötü haber vereyim. Türkiye 2018’de yüksek büyüme oranları ile üzerinde oynanmaya çalışan oyunları bir kez daha bozacak, haberiniz olsun. Uluslararası yatırımcılara sesleniyorum, kapımız size sonuna kadar açıktır, endişe etmeyin.

AFRİN HAREKATI: Zeytin Dalı Harekatı başarıyla sürüyor. Bugün itibarıyla son rakamı aldım. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 800’ü buldu. Siirt’te 6 köy korucusu şehit, 7 yaralı. Afrin şehir merkezinin ele geçirilmesiyle operasyonun hedefleri büyük ölçüde gerçekleşti. Şimdi Tel Rıfat başta olmak üzere çevrenin kontrolünü sağlamak üzere harekata devam ediyoruz.

MENBİÇ’TE BİZE VERİLEN SÖZLER VAR: Menbiç’te bize verilen sözler var. Oradan hareketle bu görüşmeleri yapıyoruz. Obama’dan tutun bugüne kadar… Obama’nın bizzat banaverdiği söz var. YPG/PYD’yi Fırat’ın doğusuna göndereceğiz. Buraya bölgenin gerçek halkını alacağız, kim onlar Araplar. Burada yüzde 90 Araplar yaşıyor. Buraya onları doldurarak yerli halkı oradan çıkardılar. Aynı şeyi Tillerson’a söyledik, teklifi daha farklıydı. ‘Kuzey sizde, güney bizde olsun.’ Kendisine ‘neden sizde bizde olsun buranın sahibi belli dedim. Gecikmeli de olsa sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz.

MÜTTEFİK ASKERLERİNE ZARAR VERMEYİZ: Sınırlarımızda bu unsurların bulunmasına tahammül edemeyiz. Müttefik  ülkelerin askerlerine zarar vermek gibi bir niyetimiz yok. Ama teröristlerin ellerini kollarını sallaya sallaya dolaşmalarına izin vermeyiz.

IRAK İLE BİRLİKTE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ: Irak’ta da bölücü terör örgütünü çıkarmak ve faaliyetlerini bitirmek zorundayız. Sincar’la ilgili değişik şeyler konuşuluyor. Neden gündeme geldi? Sincar Kandil’in alternatifidir. Tarih vererek bu işler olmaz. Irak hükümetine söylüyoruz, bu işi yapacaksanız yapın diye. Irak ile bu konuda birlikte hareket etmeye hazırız. PKK ile PYD’yi aynı görmeyen DEAŞ ile mücadeleyi YPG ile mücadeleyi eş tutmayan yaklaşımlara kapımız kapalıdır.

BAKTIM MACRON GARİP ŞEYLER SÖYLÜYOR: Son dönemde Fransa’nın yanlış bulduğumuz tavrından üzüntü duyuyoruz. Geçen hafta Macron ile bizzat görüştük. Baktım garip garip şeyler söylüyor. Biraz frekansı yüksek oldu ama söylemek zorunda kaldık.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.