Erdoğan'dan açıköğretim psikoloji için talimat

Erdoğan'dan açıköğretim psikoloji için talimat

Örgün psikoloji lisans eğitiminin açıköğretim programlarında da yer almasına gelen tepkiler büyürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün konuyla ilgili uzmanlarla görüştüğü açıklandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerdeki psikoloji eğitiminin açıköğretimde de yer almasına gelen tepkiler üzerine rapor istedi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’na hızlıca rapor hazırlamaları için talimat verdiğini açıkladı.

Altun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanımız dün çeşitli uzmanları arayarak Psikoloji eğitiminin sorunları hakkında bilgi aldı ve açıköğretim konusu dahil olmak üzere Psikoloji eğitimi hakkında ivedi bir rapor hazırlamaları için Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’na talimat verdi” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nde (AUZEF) psikoloji bölümü eğitiminin açıköğretimde yer alması kararı büyük tepki toplamıştı. ÖSYM’nin 22 Temmuz’da yayınladığı kılavuzda Ankara Üniversitesi’nin de açıköğretim psikoloji programına öğrenci almaya başlayacağı ortaya çıkmıştı. Türk Psikologlar Derneği (TPD) de, kararların iptali için dava açtıklarını duyurmuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.