Erdoğan yürütme yetkisiyle Meclis'te: Darbelere krizlere engel olamadık

Erdoğan yürütme yetkisiyle Meclis'te: Darbelere krizlere engel olamadık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla Meclis'e geldi. Vekillere seslenen Erdoğan "Maalesef ne yaparsak yapalım, darbelere krizlere engel olamadık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yürütme yetkisiyle ilk kez Meclis açılışının konuşmasını gerçekleştiriyor.

Erdoğan, TBMM Başkanvekili Celal Adan tarafından askeri törenle karşılandı. Cumhurbaşkanlığı Tören Birliği kıtasını selamlayan Erdoğan, daha sonra Genel Kurul Salonu’na geçti.

Yasama yılı açılışında milletvekillerine hitap eden Erdoğan, “Gece yarısı operasyonlarıyla ekonomimizi çökertmeye çalıştılar. Allah’ın izniyle bu saldırıyı da atlatma yolunda ilerliyoruz” dedi.

Binali Yıldırım, bugün TBMM’nin yeni yasama yılını açtı.

Yıldırım’ın ardından konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başladı şöyle:

DARBELERE KRİZLERE ENGEL OLAMADIK: 16 Nisan halk oylaması yönetim sistemimizi değiştirdiğimiz bir büyük devrimin adıdır. Bu önemli değişimi suhuletle gerçekleştirmeyi başardık. Ülkemizde yönetim reformu çabalarının 200 yıla yaklaşan bir geçmişi vardır. Maalesef ne yaparsak yapalım, darbelere krizlere engel olamadık. 2007 yılındaki cumhurbaşkanlığı krizi yeni bir reformu kaçınılmaz hale getirmiştir.

TUZAKLAR İŞE YARADI: Milletimiz 2007 yılından beri ilerleyen süreçte sağduyu ve ferasetle hareket etmiştir. Ülkemizi başarısızlığa uğratmak isteyenlere fırsat vermedik. Tuzaklar bu defa işe yaramadı. Milletimizin birlik ve beraberliğine sahip çıkmasıyla bu günlere geldik. Çareyi milli iradenin üstünlüğünde aradık. Çözümü milletimize gitmekte bulduk. Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak için yapılan her hamle daha büyük yatırımlarla karşılık buldu.

İSTİKBALİMİZ SAHİP ÇIKTIK:  Darbe yapmaya teşbbüs ettiler, göğsümüzü namlulara siper ederek istiklalimize ve istikbalimize sahip çıktık. Gece yarısı operasyonlarıyla ekonomimizi çökertmeye çalıştılar. Allah’ın izniyle bu saldırıyı da atlatma yolunda ilerliyoruz. 24 Haziran seçimlerinde şahsımı seçen milletimize karşı görevimizi layıkıyla yerine getirme çabası içerisindeyiz. Hızlı ve etkili bir icraat geçiriyoruz. Elbette her geçiş dönemi gibi, bu süreçte de birtakım sıkıntılar yaşanıyor olabilir. Tespit ettiğimiz her sıkıntıya anında müdahale ediyor ve hemen hal yoluna koyuyoruz. Ancak ekonomide, asla hak etmediğimiz ve ülkemizin gerçek durumunu kesinlikle yansıtmayan dalgalanma, bu tür sıkıntıların daha çok göze batmasına yol açıyor.

ARAMIZDAKİ MESELELERİ ÇÖZÜP YENİ İLİŞKİLER GELİŞTİRMEYİ UMUT EDİYORUZ: Terör örgütleriyle karanlık ilişkileri sebebiyle yargılanan bir rahibi bahane ederek, ülkemize yaptırımlar uygulamaya kalkan bu çarpık anlayışla diplomasinin ve hukukun sınırları içinde mücadele etmekte kararlıyız. İnşallah, en kısa sürede, aramızdaki meseleleri çözüp, Amerika ile yeniden siyasi ve ekonomik alanlarda stratejik ortaklık ruhuna uygun ilişkiler geliştirmeyi ümit ediyoruz.

İŞBİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRECEĞİZ: Rusya ile her alanda çok sıkı ve hızla gelişen ilişkiler içerisindeyiz. Her alanda Rusya’yla ülkelerimizin ortak çıkarına olan projeleri hayata geçiriyoruz. Biliyorsunuz bir dönem Rusya’yla aramızı bozmak için pek çok provokasyon yapıldı. Karşılıklı olarak sağduyuyu elden bırakmayarak sıkıntıların üstesinden geldik. Rusya ile aramızdaki olumlu işbirliğini inşallah daha da güçlendireceğiz.

AVRUPA’YA SIRTIMIZI DÖNMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL:  Her devlet gibi Türkiye’nin de uluslararası ilişkilerinde iniş ve çıkışlar yaşanabilmektedir. Son yıllarda AB ve AB ülkeleriyle gerilimler yaşadık. Kimi Avrupa ülkelerinin Türkiye karşıtlığını iç politika malzemesi yapması sıkıntılara neden oldu. Avrupa ile bu dönemi yavaş yavaş geride bırakıyoruz. Türkiye’nin uğradığı haksızlıklara rağmen taahhütlerini yerine getirmesi elimizi güçlendirdi. En büyük ticaret ortağımız olan böyle bir coğrafyaya sırtımızı dönmemiz söz konusu olamaz.

KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR: Her konuda olduğu gibi Kıbrıs ve Ege’de tercihimiz kazan kazandır. İşi çatışmaya ve krize götürmeye tevessül edenler bunun hesabını önce kendi halklarına vereceklerdir. Kudüs meselesi bizim de ümmetin de kırmızı çizgisidir. Türkiye olarak sonuna kadar Kudüs davasının takipçisi olacağız.

KİMSEDEN PARA TALEP ETMİYORUZ: Ekonomi özel önem verdiğimiz bir konu olmuştur. Türkiye’yi büyütürken bundan herkesin faydalanmasını sağladık. Yepyeni bir kalkınma modeli ortaya koyduk. Bir süredir yaşadığımız kurdaki yükselişin sebep olduğu hadiselerin ülkemizin ülkemizin ekonomik gerçekleriyle ilgili olmadığı açıktır. ABD yönetimi siyasi ve hukuki sorunları diyalog yerine tehdit ile çözmek gibi bir yanlış yola girmiştir. Türkiye ekonomisi bu tür tehdit ve saldırılarla yıkılmayacak kadar güçlüdür. Kurdaki yükselişin yol açtığı belirsizlik ortadan kalkıyor. Türkiye kimseden para talep etmiyor. Tüm çabamız uluslararası sermayenin ülkemizde yatırım yapmasını sağlamaktır.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.