Erdoğan: Yeni bir dönemin arifesindeyiz

Erdoğan: Yeni bir dönemin arifesindeyiz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 16 yıllık AK Parti iktidarları döneminde darbeci, faşist anlayışı rafa kaldırdıklarını söyleyerek, "Bu dönemde hiçbir vatandaşımızın özgürlük alanı daralmamıştır" dedi.

Demokrasinin, hak ve özgürlük alanlarının gelişmesi için çalıştıklarını öne süren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, barışın hakim olduğu küresel bir sistemin savunuculuğunu yaptıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, TÜGVA Genel Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada şu başlıklar öne çıktı:

TÜGVA 4.5 MİLYON GENCE ULAŞTI: TÜGVA 81 vilayetimizin tamamında örgütlenmesini tamamladı. Faaliyetleriyle kurumumuz 4,5 milyon aşkın gencimize ulaşmayı başlardı. Yurtlarımızdaki doluluk oranı yüzde 90’ların üzerine çıktı. 7 bin 500 civarı öğrencimize sıcak, ferah bir ortamda barınma imkanı sunuluyor. Şimdilik Arapça ve İngilizce olarak yürütülen bu projenin gönül coğrafyamızı kuşatacak şekilde genişletilmesini temenni ediyorum. Yurtlarımızda kalan bu çatının gençlerimize kazandırmak istediği değerleri özümseyen gençlerimizi birer TÜGVA mezunu olarak görüyoruz.

HİÇBİR VATANDAŞIN ÖZGÜRLÜK ALANI DARALMADI: Darbe dönemlerinin baskıcı, faşist anlayışını rafa kaldırdık. Utanç sahnelerine son verdik. Vesayetçi zihniyetin esiri olmaktan kurtardık. Kılık kıyafetten horlanmadığı bir özgürlük atmosferini hakim kıldık. Bu süreçte sadece kendimize değil, bizimle aynı dünya görüşünü paylaşsın, paylaşmasın herkese hizmet etme gayreti güttük. Bize yapılanları başkasına yapmadık. Son 16 yılda hareket alanı daralanlar sadece terör örgütleri ve yandaşları olmuştur. Son 16 yılda kaybedenler hiçbir riske girmeden para kazanmaya çalışan asalaklar olmuştur. Bir avuç seçkin olmuştur. Bunlar dışında hiçbir vatandaşımızın özgürlük alanı daralmamıştır. Türkiye’nin son 16 yılından rahatsız olanlar, kendilerini imtiyazlı vatandaş olarak görmeye alışanlardır. Biz demokrasinin gelişmesi, hak ve özgürlük alanlarının gelişmesi için çalışma devam edeceğiz.

KÜRESEL BİR SİSTEMİN SAVUNUCULUĞUNU YAPIYORUZ: 2002’den bu yana gerçekleştirdiğimiz reformlarla 2053, 2071 hedeflerini gerçekleştirecek gençlerimiz için altyapıyı kurduğumuzu düşünüyorum. Bizim ve bizden sonraki nesillerin boğuşmak zorunda kaldığı engeller gençlerimiz önünde durmuyor. Yeni bir dönemin arifesindeyiz; bu dönemin adı yeniden diriliş, yeniden şahlanış dönemidir. Bu dönem yeniden büyük Türkiye idealini pratiğe dökmedir. Bu asla yayılmacı bir ideal değildir. Biz kendimizle beraber mazlum ve mağdurların barış içerisinde yaşadığı küresel bir sistemin savunuculuğunu yapıyoruz.

BUNUN İNSANLIKTAN NASİBİ VAR MI?: Ana muhafetin başı (Kemal Kılıçdaroğlu) İngiltere’de Türkiye’deki Suriyelileri tekrar göndereceğiz diyor. Bunun insanlıktan nasibi var mı? İnsanlıktan nasibi almayan söyleyebilir. Ensar ile muhacir nedir bu bilmez. Bunlarda böyle bir kavram yok. Bunlar her zaman zulümle iç içe olmuş. CHP’nin tarihini iyi biliriz. Onların yakın siyasi tarihimizde Adnan Menderes’i arkadaşlarını nasıl idam ettiklerini iyi biliriz. Onlar Ankara’dan İstanbul’a teröristlerle yürüyebilirler. Biz rahmetle yürümeye devam edeceğiz. Bay Kemal sen onlarla yürümeye devam et, biz mazlumlarla yürümeye devam edeceğiz.

BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR: STK’ların, TÜGVA’nın sahiplenmediği bir davanın başarısı yoktur. Bu kurumlara büyük görevler düşüyor. Biz TÜGVA’ya sıradan bir vakıf olarak bakmıyoruz. Burada görev yapan arkadaşlarımızı Dede Korkutları, Fatihleri, Akşemsettinleri olarak değerlendiriyoruz. Bu çatı altında eğitimleri devam eden kardeşlerimizi Aliya İzzetbegoviç olarak görüyoruz.

HEDEF BÜYÜK: Talebelik diploma avcılığı değildir. Biz rengi, dili, kökeni ne olursa olsun, tüm insanlığın yaratılıştaki kardeşliğine inanıyoruz. Bizim tarihimiz hiçbir albenili sıfatı olmadığı halde ömrünü insan yetiştirmek için vakfetmiş gönül insanlarıyla ariflerle dolu. Şu anda burası, SETA böyle bir merkez. Hedef büyük. Bu bir hedef göstermektir. Burada ruhların fethi için gençlerimizin önemli bir çalışmayı yürütüyor olması sıradan değil. Bizim rehberlerimiz bunlar. Bizim önderlerimiz bunları yaptı, buralara geldi, bizler de bu çalışmaları yapacağız. 2023, 2053, 2071 bunun için önemli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.