Erdoğan: Yeni askerlik yasasını kısa zamanda açıklarız

Erdoğan: Yeni askerlik yasasını kısa zamanda açıklarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ile "alt düzeyde dış politika" yürütüldüğünü söyledi. Erdoğan, "Şu anda Suriye ile alt düzeyde dış politika yürütülüyor. Düşmanımız dahi olsa ipi tamamen koparmayacaksınız. Olur ki o ip size bir gün lazım olabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhur İttifakı’nı biz milletimizin bir beka meselesi olarak görüyoruz” dedi.

“HDP eşittir PKK” ifadesini kullanan Erdoğan, “CHP’nin bunlarla beraber olması zaten anlatılır gibi değil. Hele hele İYİ Parti’nin Saadet Partisi’nin bunlarla iş tutmasının izahı mümkün değildir” şeklinde konuştu.

TRT Haber yayınına katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ve İran liderlerinin katılımıyla 14 Şubat’ta, Soçi’de bir araya geleceklerini söyledi.

Erdoğan, “Yine orada da Rusya-Türkiye-İran üçlü olarak bu zirvemizin tekrarını yapacağız. Temenni ediyorum ki bu güzel gidişe yeni bir anlam kazandıracak yeni bir güç katacak. Çünkü Suriye’deki malum bu süreç Cerablus, Afrin, İdlib bütün bunlardan sonra her geçen gün daha iyiye doğru gidiyor” dedi.

‘BELEDİYEYİ CHP’DEN ALDIĞIMDA SUSUZLUK VARDI’

İstanbul Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatan Erdoğan, “İstanbul bu çöp, çukur ve çamurdan çok çekmişti. Çöp dağları vardı, çukurlar vardı, her taraf çamurlar içerisindeydi. Temizlik denen bir şey yoktu, İstanbul’un suyu yoktu, hava kirliliği almış başını gidiyordu böyle bir İstanbul. Ben belediyeyi CHP’den almıştım. CHP belediyesinden aldığım bu İstanbul’da susuzluk ki İstanbul o zaman 8 milyon nüfusu vardı. Şu anda son nüfus sayımı yapıldı yaklaşık 15,5 milyon İstanbul bir nüfusa ulaştı. Dünyada bazı devletler değil orta boylu devletler artık bu nüfusta” diye konuştu.

‘2040’A KADAR İSTANBUL’UN SU SIKINTISI OLMAYACAK’

“2040’a kadar da İstanbul’un ciddi manada su sıkıntısı olmayacak” diyen Erdoğan, “Bu iş bir aşk işidir eğer varsa bir aşkınız bunu yaparsınız. Ama şimdi bu yeni kuşak Haliç’in böyle bir geçmişi olduğunu öyle zannediyorum ki bilmiyor. Bilmediği için de değerini anlamıyor. Bizim şu anda gençliğimize bunu anlatmamız lazım. Böyle bir İstanbul’du onun için de biz 94 ruhunu CHP dediğimiz zaman çöp, çukur, çamur akla gelir dediğim zaman bunu kastediyorum. AK Parti’de bunlardan arınmak anlamındadır. AK Parti’yi de böyle tanımlıyorum” ifadelerini kullandı.

‘CUMHUR İTTİFAKI’NI MİLLETİN BEKA MESELESİ OLARAK GÖRÜYORUZ’

MHP ile kurdukları Cumhur İttifakı’nı “milletin beka meselesi” olarak gördüklerini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bizim MHP ile azami müştereklerimiz var. Ama diğerleri ile bizim böyle bir müştereğimiz yok. CHP’nin HDP ile azami müşterek olabilir ama ne İYİ Parti ile ne Saadet Partisi ile böyle bir birlikteliğinin olacağına ben ihtimal vermiyorum. Fakat çıkar hesapları onları bir araya getirmiştir. Ama bizimki Cumhur İttifakı’dır. Cumhur olarak bu milletin geneli ve biz burada hayırda ittifak etmişiz. Burada bütünleşmişiz, burada bir olmuşuz beraber olmuşuz. 7 Ağustos’tan itibaren başlayan bir ittifak bu. Biz Cumhur İttifakı’nı biz milletimizin bir beka meselesi olarak görüyoruz. ”

‘HDP EŞİTTİR PKK’

“HDP eşittir PKK eşittir YPG eşittir PYD. Gerçek ortada bunu zaten başlarındaki kişiler kendileri açık açık söylüyorlar” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bütün bunlarla beraber dikkat edin bunlar kongrelerinde bile ne bayrağımızı asmışlardır ne İstiklal Marşımızı söylemişlerdir. Biz şu anda İstiklal Marşımızı gururla, onurla bugüne kadar okuduk. Ama diğerlerinin böyle bir derdi yok. Zorla korku belasına bakıyorsunuz şimdi işte bir tane bayrağımızın ufak bir tane tek gelip kongrelerinde salona bazen birileri herhalde uyarırsa asıyorlar. Ama diğerlerinin böyle bir şeyi var sıkıntısı var ve böyle bir şey yapamazlar yapmazlar. CHP’nin bunlarla beraber olması zaten anlatılır gibi değil. Hele hele İYİ Parti’nin Saadet Partisi’nin bunlarla iş tutmasını izahı mümkün değildir.”

‘YENİ ASKERLİK YASASINI KISA ZAMANDA AÇIKLARIZ’

Yeni askerlik yasasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini aktaran Erdoğan, “Bana özet olarak verdikleri bilgilere baktığım zaman inanıyorum ki halkımızı, gençlerimiz çok daha rahatlatacak ve birikimi ortadan büyük ölçüde, büyük oranda kaldıracak bir sistemi inşallah getiriyor. Kısa zamanda da bunu zannediyoruz açıklarız” dedi.

‘İDLİB’DE KARARLI DURUŞUMUZ OLMASA 300-400 BİN KİŞİ SINIRI GEÇECEKTİ’

Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunduklarını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

“Biz Suriye halkının dağılıp parçalanmasından yana değiliz. Ne yazık ki şu anda koalisyon güçlerinin böyle bir derdi böyle bir hesabı yok. Bizim için Ayn El Arab’tan Kamışlı ve doğuya doğru giden koridoru biz özellikle güvenli bölge olarak ele alıyoruz. Bazıları bunu tampon bölge olarak da değerlendiriyor. Bunun ortalama olarak söyleyeceğim, derinlikleri bunun Sayın Trump’ın da ifade ettiği gibi 30-32 kilometre bu bazı yerlerde biraz daha fazla bazı yerlerde biraz daha az olabiliyor. Burayı terör koridoru olarak, YPG/PYD kullanmak istediler, gerek Cerablus, El Bab Harekatı ile gerek Afrin operasyonları ile bu işi ortadan kaldırmış olduk. İdlib’de bunu çok daha sağlam bir zemine oturtmuş olduk. Eğer İdlib’de de o kararlı duruşumuz olmasaydı en az 300-400 bin İdlib halkı ya sınırımıza ya da sınırı aşmak zorunda kalacaktı içeriye girecekti.”

‘LİDERLER DEVREDEN ÇIKABİLİR, İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ BUNU DEĞERLENDİRİR’

Suriye ile “alt düzeyde politika” yürütüldüğünü belirten Erdoğan, “Şu anda Suriye ile bizim alt düzeyde dış politika yürütülüyor. İstihbarat örgütleri bu noktada illa liderler ne yapıyorsa biz de onu yaparız havasında olamaz. Liderler çoğu zaman devreden çıkabilirler, istihbarat örgütleri bunu değerlendirir. Düşmanımız dahi olsa ipi tamamen koparmayacaksınız. Olur ki o ip size bir gün lazım olabilir. Bu geleneği siyasi tarihimizden baktığımızda değerlendirmek durumundayız. Biz Afrin’e, İdlib, Elbab’a, Cerablus’a girmişsek bu yatırımları yapıyorsak birilerinden bir şey gelecek için değil” diye konuştu.

(Kaynak: TRT Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.