Erdoğan-Trump görüşmesi sona erdi

Erdoğan-Trump görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la bir araya geldi. Erdoğan ve Trump'ın ikili görüşmesi 1 saat 15 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti kapsamında ABD Başkanı Donald Trump’la görüşecek. Beyaz Saray’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı, ABD Başkanı Trump ve eşi Melania Trump karşıladı.

Görüşme öncesinde Erdoğan ve Trump kısa bir basın açıklama yaptı. Trump sözlerine “Suriye’deki ateşkesin iyi gittiğini” söyleyerek başladı; “Kürtler de memnun görünüyor” dedi. ABD Başkanı, Suriye’de “sadece petrolü güvence altına almak için asker bıraktıklarını” söyledi.

‘ERDOĞAN, BÖLGEDE ÇOK SAYGI DUYULAN BİR LİDER’

Trump, ikili görüşmede Türkiye’yle 100 milyar dolarlık ticaret anlaşmasının ele alınacağını aktarırken, S-400’lerle ilgili bir soruyu geçiştirerek “Bunların hepsini konuşacağız” demekle yetindi. ABD Başkanı, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iyi dostuz” ifadelerini de kullandı.

Trump, “Erdoğan’ın bölgede büyük saygı gördüğü ve ABD’yle Türkiye’nin ilişkilerinin iyi olduğu” yorumu da yaptı. Trump, “Türkiye 100’den fazla IŞİD savaşçısını yakaladı. Erdoğan bölgede çok saygı duyulan bir lider. Türkiye ile ilişkilerimiz iyi” diye konuştu.

Görüşmeden sonra ortak açıklama yapacaklarını belirten Erdoğan, “Sayın Başkan’la birazdan geniş bir basın toplantısı yapacağız. O bakımdan burada tekrar herhangi bir ifade kullanmama gerek yok. Basın toplantısında her şeyi etraflıca anlatacağız” dedi.

ABD Başkanı Trump’ın davet ettiği Cumhuriyetçi Parti senatörlerinden Lindsey Graham, Tim Scott ve Ted Cruz da görüşmeye katıldı.

İKİLİ GÖRÜŞME 1 SAAT 15 DAKİKA SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump’ın ikili görüşmesi sona erdi. Görüşme, 1 saat 15 dakika sürdü. İki lider, heyetlerinde yer aldığı çalışma yemeğine katılıyor.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.