Erdoğan-Trump görüşmesi: Mülteciler toplama kamplarına hapsedilemez

Erdoğan-Trump görüşmesi: Mülteciler toplama kamplarına hapsedilemez

Erdoğan'la Trump arasındaki görüşme bitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mülteciler toplama kamplarına hapsedilemez. G20 mültecilere ağırlık vermeli" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın G20 Liderler Zirvesi programı kapsamında ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesi sona erdi. Görüşme 50 dakika sürdü.

Erdoğan’ın, zirvenin yapıldığı Costa Salguero Fuar Alanı’ndaki temasları kapsamında ikili görüşmeleri devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Theresa May’i kabul etti.

Erdoğan, dün G20’deki temasları kapsamında ABD Başkanı Donald Trump’la ayaküstü bir görüşme gerçekleştirmişti.

Zirvenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

TAVSİYELERİMİZİ İLETTİK: Hayata geçirdiğimiz projeleri diğer liderlerle paylaştım Eğitim konusu ilk kez Arjantin G20’de gündeme gelmiştir. Biz de Türkiye olarak kız çocuklarının eğitimine dikkat çektik, gerekli tavsiyelerimizi ilettik. Önümüzdeki dönemde Hazar enerji kaynaklarının ülkemiz üzerinden Batı ülkelerine iletilmesi için düzen göstereceğiz. Avrupa’nın enerji arz güvenliğini de katkı yapıyoruz.

DOĞU AKDENİZ VURGUSU: Türkiye Doğu Akdeniz’de kendi hukukunu korumakta kararlı. Rum kesimi, Kıbrıs Türkü’nün asli haklarını görmezden gelen mütecaviz politikalarını devam ettirdikçe gerekli önlemleri almayı sürdüreceğiz. Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynaklarının asli sahiplerinden KKTC’nin haklarının emrivakilerle gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz.

33 MİLYAR DOLAR HARCADIK: Maalesef bugün dünya genelinde yaklaşık 1 milyar insan hayatını elektrikten mahrum geçirmek zorunda kalıyor. Suriyeliler için 33 milyar dolar harcadık. Mülteciler toplama kamplarına hapsedilemez. G20 ülkeleri mültecilere ağırlık vermeli.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ: Bu olayı asla siyasi bir mesele olarak görmedik. Bizim için bu olay alçakça bir cinayettir ve öyle de kalacaktır. Hadiseden haberdar olduğumuz andan itibaren, Kaşıkçı cinayetini aydınlatmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Suudi yönetimi tarafından önce inkar edilen, ardından çarpıtılmaya çalışılan ve nihayetinde kabullenilen bu cinayet, Türkiye’nin kararlı tavrı sayesinde açığa çıkmıştır. Bu vahşi cinayetin emrini vereninden, uygulayanına kadar tüm sorumluları ortaya çıkartılmadan ne İslam dünyasının ne de dünya kamuoyunun tatmin olması mümkün değildir.

STRATEJİK ORTAKLIK: Amerika ile Türkiye ilişkilerinin stratejik ortaklığa bağlı olduğu ortadır. Şu anda Kuzey Suriye’de Fırat Doğusu Münbiç, bu çevrede Fırat Kalkanı ve İdlib’i değerlendirme imkanı bulduk. Münbiç’i kendileriyle ele aldık.

HALKBANK: Halkbank konusunda kendileriyle görüştük. Gerekli bilgileri verdik. Bankamızın yetkilileri de şu an oradalar.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.