Erdoğan: Trump, 'DEAŞ'a karşı zafer kazandık' diyecek

Erdoğan: Trump, 'DEAŞ'a karşı zafer kazandık' diyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın Suriye'yle ilgili açıklama yapacağı duyurusunu değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  A Haber- ATV ortak yayınına katıldı. Rusya ve İran’la Suriye gündemiyle yapılan Soçi zirvesinin verimli olduğunu söyleyen Erdoğan, “Münbiç’te verilen sözlere rağmen teröristler duruyor. Bunların Fırat’ın batısına kaydırılacağı sözü verilmişti” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın 24 saat içinde Suriye ile ilgili bir açıklama yapacağı duyurusu sorulan Erdoğan, şunları söyledi:

“DEAŞ’ı adeta 24 saat içinde temizleyeceğini Sayın Trump iddia ediyor. Bu olur mu, olmaz mı ayrı bir konu. Zaten DEAŞ’tan orada ne kaldı, DEAŞ’ın artık kırıntıları var. Buradan da ben şunu anlıyorum: Bunu söylemek suretiyle ‘Acaba Demokratların desteğini alabilir miyim’ böyle bir anlayışla olabilir diye düşünüyorum. Yarınki açıklamada şunu kesin söyleyecektir diye düşünüyorum: Diyecektir ki ‘DEAŞ’a karşı zaferi kazandık.’ Yani bir zafer ilanı olabilir.”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum