Erdoğan: Tapeleri verdim, daha ne yapayım?

Erdoğan: Tapeleri verdim, daha ne yapayım?

Erdoğan Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulundu: Tapeleri, Suudi Arabistan'a, Amerika’ya, Almanlara, Fransızlara ve İngilizlere verdik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa’da 1. Dünya Savaşı’nın sona ermesinin 100. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma töreni ve Paris Barış Forumu’nu katılmak üzere bugün Paris’e gitti.

Yolculuk öncesi gündeme dair açıklamalar yapan Erdoğan, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak, “Bu işin katilleri kesinlikle bu 15’in veya 18’in içindedir bunu hiç başka yerde aramaya gerek yok” dedi.

Cemal Kaşıkçı soruşturmasında gelinen son aşamayla ilgili soru üzerine Erdoğan, “Merhum Cemal Kaşıkçı ile ilgili olarak şu an itibariyle elimizde herhangi bir belge bulgu yok. Ama bilgi var. Bilgi nedir? Baştan itibaren bunu hep söyledim. Buraya gelen bu 15 kişi şu anda artı 3 ile 18 tutuklu. Bu 18 kişi veya daha kısa olarak 15 kişi kesinlikle bir defa hem faili biliyorlar hem de bu cesedin nereye götürüldüğünü biliyorlar. Daha önce de söyledim. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı’nın açıklaması oldu. Şimdi inkar ediyorlar ‘yapmadık’ diyorlar. O açıklamasında şu ifadeyi kullandı: ‘Yerel işbirlikçilerle bunu gerçekleştirdik.’

Ben başından itibaren kim bu yerel işbirlikçiler bunu açıklamanız lazım, dedim. Bunu bilen sizsiniz. Siz değilseniz bu 15 kişi veyahut da bu katil veya katiller bunu çok iyi biliyor. Biz tapeleri verdik. Suudi Arabistan’a da verdik. Amerika’ya, Almanlara, Fransızlara, İngilizlere verdik. Buradaki konuşmaları onlar da dinlediler, biliyorlar. Bunu sağa sola çarpıtmaya gerek yok. Kesinlikle bu 15’in içerisinde bunun katili veya katilleri kimdir bunu onlar biliyor.

‘KATİLLER 15’İN VEYA 18’İN İÇİNDE’

Bu işin katilleri kesinlikle bu 15’in veya 18’in içindedir bunu hiç başka yerde aramaya gerek yok. Yerli işbirlikçi de kimse bunu da bunların açıklaması lazım. Daha ne yapayım? Benim Suudi Arabistan’a giden özel temsilcim de onlara bunları açıkça anlattı. Artık Suudi Arabistan bizim bu iyi niyetimize karşı kendileri de adaletli davranmak suretiyle bu 18’in içinde bunun olduğunu bilip bu şaibeden kurtulmaları lazım. Aksi takdirde kurtulamazlar.”

İtilaf Devletleri ile Almanya arasındaki 11 Kasım 1918’de imzalanan ateşkes anlaşmasıyla Dünya Savaşı’nı resmi olarak bitiren “Ateşkes Günü”nün 100. yıldönümü dolayısıyla Fransa’nın başkenti Paris’te Zafer Takı’nda anma törenleri düzenlenecek. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ev sahipliğindeki anma törenlerinde Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Erdoğan temsil edecek.

Törenlere ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in de aralarında olduğu 80 ülkenin lideri katılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.