Erdoğan: Suriye'den de Libya'dan da geri adım yok

Erdoğan: Suriye'den de Libya'dan da geri adım yok

Libya ile yapılan anlaşmanın 10 yıl önce hazırlanan haritalar üzerinden şekillendiğini belirten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Türkiye ne Suriye'de attığı adımlardan ne Libya ile vardığı mutabakattan kesinlikle geri dönmeyecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Libya ile yapılan mutabakat muhtırasının iç hukukla da uluslararası hukukla da çelişen yönü bulunmadığını söyledi. “Ülkemizin izlediği politika, boyundan büyük işlere kalkışarak başını belaya sokma veya hakkı olmadığı yerlere müdahalede bulunma değildir. Şayet KKTC ve Libya ile başlattığımız süreçlerden vazgeçersek, bize denize girecek kıyı, olta atacak sahil bile bırakmayacaklar” diyen Erdoğan, kimseyle ‘maraza çıkarmak’ gibi bir niyetlerinin olmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığı’nda Yeni Tip Denizaltı Projesi 1’inci Gemisi Pirireis’in Havuza Çekme ve 5’inci Gemisi Seydialireis’in İlk Kaynak Töreni’nde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“Karşımızdakilerin hak, hukuk, adalet, ahlak, insaf diye bir dertleri kesinlikle bulunmuyor. Bizim durduk yerde kimseyle maraza çıkarmak, kimsenin hakkını hukukunu gaspetmek gibi bir niyetimiz yoktur.

LİBYA’YA ASKERİ DESTEK

Yunanistan ve onu destekleyen ülkeler uzunca süredir Türkiye’yi denize adım atamaz hale getirmenin çabası içerisindedir. Ege’nin de Akdeniz’in de sahibi bu denizlere kıyısı olan ülkelerin tamamıdır. Meşru Libya yönetimiyle yaptığımız anlaşma bundan 10 yıl önce hazırlanan haritalar üzerinden şekillenmiştir. Gerekirse Libya’ya desteğimizin askeri yönünü artıracağız.

Türkiye attığı adımlardan kesinlikle geri dönmeyecektir. Hiç kimse Türkiye’yi dışlama, kıyılarına hapsetme, ekonomik çıkarlarını gaspetme niyetiyle karşımıza gelmesin. Türkiye ne Suriye’de attığı adımlardan ne Libya ile vardığı mutabakattan kesinlikle geri dönmeyecektir.”

Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümet ile general Hafter güçleri arasında iç savaş yaşanıyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum