Erdoğan: Selo’yu ziyarete kim gitti?

Erdoğan: Selo’yu ziyarete kim gitti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin adayı Muharrem İnce'ye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya mitinginde CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi eleştirdi. İnce’nin tutuklu olarak cezaevinde bulunan HDP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ettiğini hatırlatan Erdoğan, “Nerede bu aday? Edirne cezaevinde. Bu aday 53 Kürt kardeşimi bunlar öldürmedi mi? Bunları sokağa dökenler kimdi? Bu Demirtaş, Selo. Selo’yu ziyarete kim gitti? Bay Muharrem gitti” dedi.

‘BİZİ BUNLARLA KORKUTAMAZSIN BAY MUHARREM’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da düzenlenen mitingde konuştu.

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin köprü ve yol ücretleriyle ilgili açıklamasına yanıt veren Erdoğan, “Bayramda devlete ait köprüler yollar ücretsiz dedik. Çıkmış, ‘Demirel ve Özal’ın yaptıkları bayramda bedava, Erdoğan’ın yaptığı ücretli’ diyor. Devlete ait olanları ücretsiz yapmışız, ama kamu özel olana da sembolik bir şey. Haklı da olabilirsin. İnşallah bir daha ki bayrama başka bir formülle inşallah onları da ücretsiz yaparız. Bizi bunlarla ürkütemezsin Bay Muharrem. Biz bunlardan ürkecek kadar yoksul değiliz” ifadelerini kullandı.

Suruç’ta 4 kişinin hayatını kaybettiği olaya değinen Erdoğan, “Suruç’ta acı bir hadise yaşandı. Bölücü örgüt mensupları parti mensuplarımıza saldırdılar. Milletvekilimizin ağabeyi bölücü örgüt yandaşları tarafından şehit edildi. Karşı taraftan da ölenler oldu, çok sayıda yaralı da var. Hayatını kaybeden kardeşimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Karşı taraftan olanların PKK üyesi oldukları tescilli” dedi.

‘SOKAĞA DÖKEN BU DEMİRTAŞ, SELO’

İnce’nin, HDP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ettiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

“İşte şimdi adayları var. Nerede bu aday? Edirne cezaevinde. Bu aday terörden beslenmedi mi? Teröristlerin desteğiyle bir yerlere gelmedi mi? 7 Haziran seçimlerinin hemen arkasından sokaklara dökülün demedi mi? 53 tane Kürt kardeşimi, bunlar öldürmedi mi? 15 yaşındaki Yasin Börü’yü bunlar öldürmedi mi? Onlar sokağa döken kimdi, bu Demirtaş, Selo. Peki Selo’yu ziyarete kim gitti? Bay Muharrem gitti. Demek ki siz el ele kol kola Ankara’dan İstanbul’a da yürürsünüz, seçim kampanyasında yan yana da gelirsiniz. Nitekim Diyarbakır mitinginde de yine onlarla beraber olmadılar mı? Şu anda pek çok şeyler dönüp dolaşıyor. CHP’nin oylarının HDP’ye aktığını, destek verilmesi için çalışmalar yapıldığını öğreniyoruz.”

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.