Erdoğan: S-400'leri en kısa sürede alacağız

Erdoğan: S-400'leri en kısa sürede alacağız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin S-400'lere ihtiyacı var, anlaşması da bitti, bunu da en kısa sürede alacağız. F-35'lere de ihtiyacımız var. Verirler vermezler o başka" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, astsubay mezuniyet törenine katılarak, bir konuşma yaptı.

ABD’de Türkiye aleyhine açılan davaların bir örneğinin olmadığını belirten Erdoğan, rahip Brunson konusundaki taleplerin ise akılla izah edilecek bir yönü olmadığını söyledi.

S-400 konusuna da değinen Erdoğan, Türkiye’nin bu hava savunma sistemine ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’nin S-400’lere ihtiyacı var, anlaşması da bitti, bunu da en kısa sürede alacağız. Türkiye’nin F-35’lere de, milli silahlara da ihtiyacı var. Verirler vermezler o başka. Ortaklığımızın gereği olarak 900 milyon dolar ödedik” dedi.

Erdoğan, döviz kurundaki dalgalanmayı da, Türkiye’ye yönelik bir operasyon olarak nitelendirerek, “Döviz kurunu döviz kurşunu haline getirerek, istikrarımızı bozmaya çalışıyorlar. Biz ekonomideki artılarımızın da eksikliklerimizin de farkındayız. Ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar” ifadesini kullandı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.