Erdoğan Putin'le Suriye ve Libya'yı görüştü, Putin aşı önerdi

Erdoğan Putin'le Suriye ve Libya'yı görüştü, Putin aşı önerdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Suriye ve Libya'daki durum konuşuldu. Kremlin açıklamasında, iki liderin korona virüsü salgınında işbirliğini görüştüğü de aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kremlin’den yapılan açıklamada, “Görüşmede özellikle Libya krizi üzerinde duruldu. Sürdürülebilir ateşkesin sağlanması ve Berlin Konferansı kararları ile BM Güvenlik Konseyi’nin 2510 sayılı kararı uyarınca doğrudan müzakerelerin başlaması için çatışan tarafların gerçekçi adımlar atmaları gerektiğinin altı bir kez daha çizildi” ifadeleri kullanıldı.

Sputnik’te yer alan habere göre Putin ve Erdoğan, 2018 tarihli Soçi Mutabakatı’na ek olarak 5 Mart’ta kabul edilen protokol başta olmak üzere İdlib gerilimi azaltma bölgesiyle ilgili Rus-Türk mutabakatlarının uygulanması amacıyla koordinasyonu sürdürmeyi kararlaştırdı. Rusya ile Ankara ve İstanbul’un yanı sıra Türkiye’deki bazı turizm bölgeleri arasındaki uçak seferlerinin yeniden başlatılması bağlamında Putin, Türkiye’de bulunan Rusya vatandaşlarının hijyen ve salgın bakımından güvenliğinin sağlanmasının önemli olduğunu vurguladı.

SALGINLA MÜCADELEDE İŞBİRLİĞİ KONUŞULDU

Liderler, Rusya’da Covid-19 aşısının tescil edilmesi kapsamında Covid-19’la mücadele alanındaki ilgili kurumlar arasında işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.