Erdoğan Putin'le görüştü: Bu zirve çok farklı

Erdoğan Putin'le görüştü: Bu zirve çok farklı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin G20'de görüştü. Putin, Suriye'de çözüme ilişkin adımlar attıklarını belirtirken Erdoğan, "Çok farklı bir zirve oldu" dedi.

Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen G20 zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

Görüşmenin başında basına açık olan kısımda ilk olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin söz aldı ve “Sürekli temas halindeyiz. Sizlerle birlikte gerek ikili ilişkilerimizi geliştirmek, gerek bölgesel ve uluslararası konulara yönelik önemli adımlar attık. Özellikle sizinle anlaşmamız sayesinde Suriye’ye yönelik çok olumlu adımlar atabildik. Siyasi çözüme yönelik bir takım önemli adımlar attık” dedi.

‘SURİYE VE IRAK’TA BEKLENTİLER YÜKSEK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise çok farklı bir zirve yaşandığının altını çizerek şöyle konuştu, “Bugün artık zirveyi bitirme noktasına geldik. Öncelikle Türkiye Rusya ilişkilerinin bölgede sağladığı olumlu neticeler gerçekten bölgede örnek teşkil ediyor. Beklentiler yüksek. Özellikle aramızdaki bu ikili ilişkilerin güçlenmiş olması hakikaten her iki ülke halkını birbirine bağlıyor.

Suriye, Irak bölgelerindeki beklentiler çok yüksek. Gösterdiğiniz iradeye şahsım ve halkım adına teşekkür ederim”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.