Erdoğan: Pensilvanya’daki melunun büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik

Erdoğan: Pensilvanya’daki melunun büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Darbecilerle anlaşıp tankların arasından sıvışanları unutmayacağız" dedi. Yurt dışından Türkiye'ye getirilen FETÖ şüphelilerine değinen Erdoğan, "Pensilvanya’daki melunun büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik" diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde İstanbul’daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde anma töreni düzenlendi.

Bugün saat 14.00’ten sonra, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve bazı yollar trafiğe kapatılırken alternatif güzergahlar belirlendi. Törene katılmak için yola çıkan İstanbullular birçok noktadan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne yürüdü. Köprüye giriş yapmak isteyenler polisin üst aramasından geçtikten sonra alana alındı.

Üst aramasının ardından polisler, köprüye akreditasyonu ve Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen takip kartı olmadan etkinliği izleyemeyeceklerini söyleyerek basını içeri almadı.

Polisler, yanındaki köpeğiyle birlikte köprüye gitmek isteyen bir kişiye, “Bu köpek aslana benziyor. Lütfen sizi dışarıya alalım” diyerek köpeği ve sahibini etkinliklerin yapıldığı alana girmesine izin vermedi.

Anma tören, saat 21.00’de başladı. Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından darbe girişiminde hayatlarını kaybedenlerin isimleri okundu.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’la birlikte Şehitler Abidesi’ni ziyaret ederek dua etti.

‘BU ZAFERİN SAHİBİ TÜM TÜRKİYE’DİR’

Törene katılanlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz gecesi FETÖ’cü alçaklar karşısında kanlarıyla destan yazan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize cesaretleri ve fedakarlıkları için şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Hem derin bir kederi hem de büyük gururu yüreğimizde hissediyoruz. Türk milleti, bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvayi Milliye şuurunun diri olduğu göstermiştir” dedi.

“Bu mücadelenin ve zaferin sahibi 81 milyonun tamamıdır” diyen Erdoğan, “Nasıl İstiklal Harbimiz yeni bir dönemi başlatmışsa 15 Temmuz da Türkiye’nin önünde yeni kapılar araladı” diye konuştu.

‘NEREDE, NASIL TAVIR TAKINDIKLARINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ’

Darbe girişiminden sonra yurt dışına kaçanların korunduğunu söyleyen Erdoğan, “Ülkemizden kaçan darbecileri bağrına basanların ilkesizlikleri hafızamızdan asla silinmeyecektir. Kimin kimlerle iş tuttuğunun gayet iyi farkındayız. Kimin nerede nasıl tavır takındığını çok iyi biliyoruz. Umudunu FETÖ’cü cuntaya bağlayanların işler değişince nasıl öfkelendiklerini de biliyoruz. FETÖ ile mücadelemizi yurt dışında da sürdürüyoruz. Azerbaycan’dan 1 tane geldi, Ukrayna’dan peş peşe 2 tane geldi. Gelecekler, gelecekler… Pensilvanya’daki melunun büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik bu böyle biline” dedi.

Erdoğan, “Burada tankları alkışlayanları nasıl unutmuyorsak, darbecilerle anlaşıp tankların arasından sıvışanları unutmayacağız. Darbecilere meydan okuyan Ömer Halisdemirleri, 16 yaşında babasıyla şehadete yürüyen Abdullah Tayyip Olçokları, alnı secdede sabaha kadar dua eden ak saçlılarımızı aklımızdan çıkarmayacağız” şeklinde konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.