Erdoğan: Paris'te terör eylemleri var!

Erdoğan: Paris'te terör eylemleri var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'daki 'Sarı Yelekliler' eylemini değerlendirdi. Erdoğan, "Şu anda Paris'te terör eylemleri var, uluslararası medyada bir ses var mı, yok. Dünya sessiz, hiç Paris'i görmüyor. Niye görmüyorlar?" diye sordu.

Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa’da, ‘Sarı Yelekliler’ hareketi tarafından, akaryakıt zamları ve reformlara karşı geçtiğimiz hafta başlatılan protestolara değindi.

Erdoğan “Gezi olaylarında uluslararası medya sürekli Taksim’i gösterdi değil mi? Şu anda Paris’te terör eylemleri var, uluslararası medyada bir ses var mı, yok. Dünya sessiz, hiç Paris’i görmüyor. Niye görmüyorlar? Onların lekelenmesini istemiyorlar. İsteseniz de istemeseniz de dünya bunu takip ediyor” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy  Fransa’da gerçekleştirilen sokak gösterilerine ilişkin bir soruya, “Fransız güvenlik güçlerinin göstericilere sertleşen müdahaleleri ve orantısız güç kullanmaya varan uygulamaları da kaygı vericidir. Demokrasilerde diyaloğun gerekliliğine inanıyoruz” yanıtı vermişti.

‘Terör örgütlerinin en önemli finans kaynağının uyuşturucu olduğunu’ söyleyen Erdoğan, “Bağımlılık yapılan ürünlere karşı verilen mücadele, aynı zamanda terörün kaynaklarını kurutmaya yönelik bir mücadeledir” diye konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.