Erdoğan, Özdemir'in elini sıkmadı mı?

Erdoğan, Özdemir'in elini sıkmadı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Almanya ziyaretinde Yeşiller Partisi milletvekili Cem Özdemir'in elini sıkmadığı öne sürüldü. Sosyal medyada paylaşılan iddianın aksine diğer fotoğraflarda Erdoğan ve Özdemir'in tokalaştığı görülüyor.

Sosyal medyada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Almanya ziyaretinde Yeşiller Partisi milletvekili Cem Özdemir’in elini sıkmadığı iddia edildi.

Yapılan paylaşımlar binlerce beğeni alırken, diğer fotoğraflarda Erdoğan ve Özdemir’in tokalaştığı görüldü.

Alman Die Welt gazetesinin haberinde Özdemir’in el sıkışması sırasında Erdoğan’a “Umarım yemekten sonra konuşma fırsatı buluruz” dediği belirtildi.

Teyit.org’dan Ali Osman Arabacı’nın haberine göre, sosyal medyada paylaşılan bir gönderide, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 27 Eylül’deki Almanya ziyaretinde Yeşiller Partisi milletvekili Cem Özdemir’in elini sıkmadığı öne sürüldü.

Türkiye Gönüllüleri isimli sayfa tarafından 29 Eylül’de Facebook’a yüklenen fotoğraf, yaklaşık 3 bin kişi tarafından beğenildi ve 2 bin kişi tarafından paylaşıldı. Ancak iddia doğru değil. Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’ın verdiği resmi yemekte karşılaşan Özdemir ve Erdoğan el sıkıştılar.

Sean Gallup’un çektiği fotoğrafa Getty Images isimli internet sitesinde rastlanıyor. Reuters haber ajansından Fabrizio Bensch tarafından çekilen fotoğrafta da Erdoğan ve Özdemir’in tokalaştığı görülüyor. Erdoğan ve Özdemir arasında gerçekleşen el sıkışmasının video görüntülerine de ulaşmak mümkün.

Fotoğraf: Fabrizio Bensch/Reuters

Alman Die Welt gazetesi tarafından yapılan bir haberde Erdoğan ve Özdemir’in yemek öncesinde el sıkıştığı ifade ediliyor. Ayrıca, haberde Özdemir’in el sıkışması sırasında Erdoğan’a “Umarım yemekten sonra konuşma fırsatı buluruz” dediği de belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.