Erdoğan Moskova'da: 13 anlaşma imzalanacak

Erdoğan Moskova'da: 13 anlaşma imzalanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Moskova'yı ziyaret etti. İkili görüşmelerin ziyaret boyunca devam edeceğini belirten Erdoğan, "13 anlaşma imzalanacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kremlin Sarayı’nda gerçekleştirilecek Üst Düzey İşbirliği Konseyi Sekizinci Toplantısı dolayısıyla Rusya’ya gitti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gerek ikili ilişkiler, gerek bölgesel sorunlarla ilgili aramızda bir görüşme trafiği olacak. 13 tane anlaşma imzalanacak” dedi.

Putin, “Türkiye ile ikili ilişkilerimizin özellikle de ekonomi alanında geliştiğini memnuniyetle izliyoruz. Uluslararası ilişkilerde ve küresel sorunlarla ilgili Türkiye ile yoğun bir işbirliğimiz söz konusudur. İkili ticaret hacmimiz 35 milyar dolar seviyesine ulaştı” diye konuştu.

Erdoğan, “Gerek ikili ilişkiler, gerek bölgesel sorunlarla ilgili aramızda bir görüşme trafiği olacak. 13 tane anlaşma imzalanacak. Geleceği yönelik bir adımı atmış oluyoruz. Ticaret hacmimizde yüzde 15’lik artış söz konusu. Hedef ticarette 100 milyar dolarlık hedefe yürümek. Bir diğer önemli adım da, şu anda bölgedeki terör eylemlerine karşı attığımız adımlardır. Suriye’de attığımız adımlar, atacağımız adımlar büyük önem arz ediyor. Bugünkü üst düzey stratejik konsey toplantısı büyük önem arz ediyor” dedi. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.