Erdoğan: Milletime sesleniyorum, sakın Fransız markaları satın almayın

Erdoğan: Milletime sesleniyorum, sakın Fransız markaları satın almayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara Fransız markalarını satın almama çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'nda konuştu.

Sözlerine "Buradan Filistin'den Arakan'a dünyanın dört bir ucundaki kardeşlerime selam ve muhabbetlerimi gönderiyorum. Siz Peygamber efendimiz aşıklarını milletin evinde misafir etmekten bahtiyarlık duyuyorum. Hayırlara vesile olmasını, bereketli geçmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Sizlerin şahsında, milletimizin ve İslam aleminin Mevlid'ini şimdiden tebrik ediyorum" diye başlayan Erdoğan, devamında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına değindi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Sağlık krizini daha hafif geçiriyoruz, TAMAM diyerek sloganlaştırdığımız temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet ederek hastalıkla mücadelemizi sürdürüyoruz. Vakitlice aldığımız tedbirler sayesinde krizi diğer ülkelere göre daha hafif geçiriyoruz. Ülkemizi, milletimizi, rızkının peşindeki insanları sıkıntıya sokmadan süreci yönetiyoruz.
  • Tüm dünyada hasta sayılarının ürkütücü sayılara ulaştığı bugünlerde tedbirlere hassasiyet gösterilmesini rica ediyorum.
  • Hristiyan dünyasına sesleniyorum, Musevilere sesleniyorum. Her şeyden önce insanız, bizim dinimizde Hristiyan olmak suç değildir, biz ona da sahip çıkıyoruz. Museviye de sahip çıkıyoruz. Fransa'da Müslümanlara bir zulüm varsa oraya da sahip çıkalım diye dünya liderlerine sesleniyorum.
  • Nasıl ki Fransa'da 'Türk markalı mal satın almayın' deniyorsa, buradan milletime sesleniyorum. Sakın Fransız markaları satın almayın.
  • Siz gerçek manada faşistsiniz. Adeta Nazi'nin zincir halkalarısınız. Günümüzde Batı'da Müslüman olmak, Müslümanca yaşamak giderek imkansız hale geliyor. FETÖ gibi örgütler en üst düzeyde korunurken dininin gereğini yapmaktan başka gayesi olmayan müminler dışlanmaktadır. Meşru zeminde faaliyet yürüten STK'lar baskıya uğramaktadır.
  • Salgının sebep olduğu ekonomik sıkıntıların faturası bile Müslümanlara ve göçmenlere kesilmeye çalışılıyor. Irkçı terörizm Avrupa'ya kan, gözyaşı ve iç çatışmadan başka bir şey getirmeyecektir.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum